Obrenovac, 29.09.2022

OVO SU POSLOVI KOJE MO┼ŻETE DA RADITE NA INTERNETU I DA ZARA─ÉUJETE IZ FOTELJE


Izvor: Kurir.rs/Aleksandra Koci─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 27.01.2022.
Jedan od njih donosi i POSEBNU ZARADU!

Foto:Shutterstock


Onlajn zaradu donosi i prodaja starih stvari i fotografija, pisanje bloga, dr┼żanje privatnih ─Źasova, ali i prodaja glasa

Internet je postao realna sadašnjost i stvar bez koje je svakodnevica prakti─Źno nezamisliva, a mnogima se ─Źini da bi bez njega svet stao. Globalna mre┼ża se uvukla u sve segmente ┼żivota ljudi pa su mnogi zapo─Źeli onlajn poslove koji donose dodatni novac i to iz fotelje. Popunjavanje onlajn anketa, odra─Ĺivanje mini-poslova, prodaja glasa (vojsover), pisanje bloga, prodaja fotografija i starih stvari, pa i dr┼żanje privatnih ─Źasova neki su od poslova koji donose dodatni prihod.

- Dok mi je ─çerka bila na fakultetu, otvorila je naloge na dva sajta za prodaju. Prodavala je stvar─Źice koje ne nosi i malo zara─Ĺivala. Tada nisam umela ni ra─Źunar da upalim. Kada sam ostala bez posla, nau─Źila me je da rukujem njime, našli smo kanal za kupovinu polovne robe. U proseku zaradim oko 30.000 dinara, ali je bilo i meseca kada sam zara─Ĺivala po 80.000 dinara.

Posao je lak, jer radim iz fotelje, ali za bolju zaradu ipak iziskuje i po nekoliko sati rada dnevno - ispri─Źala je za Kurir ─Źitateljka koja ima šezdeset godina i sada se odli─Źno snalazi u svetu novih tehnologija i prodaji iz fotelje. Gra─Ĺani Srbije su od po─Źetka pandemije korone po─Źeli mnogo više vremena da provode gledaju─çi u ekrane mobilnih telefona, ra─Źunara, laptopova, tableta što zbog rada od ku─çe, što i iz znati┼żelje koliku zaradu donose onlajn poslovi.

Svako ko ima kompjuter ili laptop s internet konekcijom mo┼że da ima onlajn zaradu. Stru─Źnjaci navode da je pre po─Źetka istra┼żivanja poslova najbitnija edukacija i u─Źenje pogodnosti koje pru┼ża virtuelni svet. Zbog toga na internetu postoje iskusni blogeri koji daju takve savete.

Postoje stranice na internetu na kojima se na dnevnoj bazi korisnicima prikazuju ankete koje je potrebno popuniti. One su obi─Źno na engleskom jeziku i obuhvataju razne teme. Nakon ispunjene ankete, korisnik dobija bodove koje kasnije menja za poklon kartice na raznim servisima ili mu se oni ispla─çuju direktno na ra─Źun. Cene za svaku ispunjenu anketu su od jednog dolara pa do 20 dolara. Na nekim stranicama je potrebno skupiti odre─Ĺeni iznos za isplatu, dok druge ispla─çuju po obavljenom poslu.

Druga vrsta onlajn zarade je odra─Ĺivanje mini-poslova, a njih nude stranice ─Źiji je zadatak da spajaju kompanije koje pru┼żaju takve poslove, te ih povezuju s pojedincima koji ih obavljaju. Potrebno je popuniti podatke na profilu, a onda se otvara lista poslova. Po obavljenom poslu se dobija kredit na ra─Źunu koji se, nakon što dostigne odre─Ĺeni limit, ispla─çuje na Pejpal ra─Źun. Zarada iznosi od jednog evra naviše.

Tre─çi na─Źin onlajn zarade je prodaja glasa za vojsover, a izrada vojsovera je postupak prebacivanja teksta u audio-format. Prilikom potrage za osobom koja pru┼ża usluge izrade vojsovera, kompanije imaju striktne zahteve u vezi s tipom glasa, bojom glasa, naglaskom.

Onlajn poslovi koji najviše privla─Źe tinejd┼żere su pisanje bloga, odnosno deljenje znanja, iskustva, kvalitetnog sadr┼żaja s drugima, prodaja fotografija koje se postavljaju na odre─Ĺenim platformama, kao i prodaja garderobe i igra─Źaka. Mnogi studenti su zainteresovani za dr┼żanje privatnih onlajn ─Źasova osnovcima, srednjoškolcima pa i strancima koji u─Źe strane jezike.

─îINJENICE

- Popunjavanje onlajn anketa

- Odra─Ĺivanje mini-poslova

- Prodaja glasa za vojsover

- Pisanje bloga, deljenje znanja, iskustva i kvalitetnog sadr┼żaja

- Prodaja fotografija i starih stvari na internetu

- Dr┼żanje privatnih onlajn ─Źasova

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE