Obrenovac, 29.09.2022

PREMA BIBLIJI, ZA OVAJ GREH SLEDI NAJTEŽA KAZNA


Izvor: Espreso/Stil/Lokalne novine | Obrenovac, 02.07.2022.
Veruje se da će NJIHOVA DECA BITI PROKLETA, a to nije ono NAJGORE

Foto:Profimedia


Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog. Međutim, postoji i teži greh, o kome govori priča o ženi cara Davida… Božanska logika je drugačija

Stari zavet kaže da Bog kažnjava ubicu i lopova za grehe do četvrtog kolena. Sa ljudske tačke gledišta, ubistvo je najveći greh, o tome govore religije, Krivični zakonik i zdrav razum. Ali Božanska logika izgleda drugačije.

Deca ubice su prokleta do četvrtog kolena, a deca bludnice do desetog.

Žena koja vara muža – sledi požudu, jer joj je požuda važnija od ljubavi. Stari zavet kaže da je požuda i neumerenost žene opasnija od ubistva.

Međutim, postoji i teži greh, o kome govori priča o ženi kralja Davida. Žena kralja Davida, Mihala prebacila je svom mužu kada je igrao od radosti „pred Gospodom“ i ponašao se, kako joj se činilo, neprilično za kralja. Doživela je osećaj superiornosti i prezira prema svom mužu – i kažnjena je tako što je postala jalova.

Ispostavlja se da se za ubistvo potomci kažnjavaju do četvrtog kolena, za preljubu – do desetog kolena, a prezir i osećaj superiornosti dovode do toga da deca jednostavno prestaju da se rađaju. To jest: čovek dobija najtežu kaznu za najneupadljiviji greh.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE