Obrenovac, 29.09.2022

PLATA U SRBIJI 2.000 EVRA ZA OVAJ POSAO!


Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.10.2021.
Nema ko da RADI, a oglas va┼żi za CELU ZEMLJU!

Foto:MUP


Jedan poslodavac je pre dva meseca ponudio platu od 2.000 evra zbog nemogu─çnosti pronalaska radnika!

Prose─Źna zarada (bruto) u Srbiji, obra─Źunata za jul 2021. godine iznosila je 89 330 dinara, dok je prose─Źna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 64 731 dinar.

Me─Ĺu najpla─çenija zanimanja spadaju diplomirani in┼żenjeri informacionih tehnologija, diplomirani in┼żenjeri elektrotehnike i ra─Źunarstva, diplomirani in┼żenjeri elektronike, profesori matematike, fizike, informatike i ra─Źunarstva, nastavnici/profesori stranih jezika i lekari s odgovaraju─çim specijalizacijama (anesteziolog, kardiolog, oftalmolog, ginekolog)

Ipak kada je u pitanju ni┼że obrazovanje poslodavcima je najte┼że da na─Ĺu vodoinstalatere.

- Zbog velikog deficita, poslodavac koji nije mogao da na─Ĺe vodoinstalatera ponudio je platu od 240.000 dinara. Proširio je oglas na nivou cele Srbije. Ukoliko neko ne ┼żivi u Beogradu i dolazi iz unutrašnjosti, poslodavac je ponudio i smeštaj - naveo je Miloš Turinski iz Infostuda situaciju koja se dogodila pre dva meseca.

Sa srednjom školom br┼że do posla dolaze operateri na CNC mašinama, zavariva─Źi, knjigovo─Ĺe, ra─Źunovo─Ĺe, negovatelji, medicinske sestre (specijalista instrumentiranja), kuvari, radnici na obezbe─Ĺenju – tehni─Źari obezbe─Ĺenja, tesari, zidari, armira─Źi...

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE