Obrenovac, 29.09.2022

U OBRENOVCU ODR┼ŻANO PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 17.03.2022.
Grad Beograd raspisao je pet javnih poziva za podsticaje u poljoprivredi pa je to bio povod da se u Sportsko-kulturnom centru Obrenovac odr┼żi predavanje namenjeno poljoprivrednicima.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

 Grad Beograd raspisao je pet javnih poziva za podsticaje u poljoprivredi pa je to bio povod da se u Sportsko-kulturnom centru ”Obrenovac” odr┼żi predavanje namenjeno poljoprivrednicima.

Grad Beograd je znatno uve─çao sredstva za program podsticajnih mera namenjenih poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima,  prošle godine radilo se o sumi od 180 miliona dinara, a ove godine je izdvojeno 240 miliona dinara, odnosno dva miliona evra. svi zainteresoavni poljoprivrednici mogu podneti prijave do 1. aprila.

Obuhva─çeni su gotovo svi vidovi poljoprivredne proizvodnje. Re─Ź je o pet javnih poziva – 100 miliona dinara bi─çe namenjeno za nabavku mehanizacije, odnosno poljoprivrednih traktora, zatim 30 miliona za priklju─Źne mašine, 35 miliona za p─Źelarstvo, 30 miliona za sto─Źarstvo, i to tako što ─çe poljoprivrednici mo─çi da nabave, na primer, do tri junice ili minimum deset ovaca. Kada je re─Ź o vo─çarstvu i povrtarstvu, ove godine se u ove oblasti ula┼że 45 miliona dinara. Sredstva su namenjena za nabavku protivgradnih mre┼ża, plastenika, sistema za navodnjavanje, makaza za orezivanje. 

– Pored Ministarstva poljoprivrede koje ima nacionalne mere i partnere, tu je i Grad Beograd, sa kojim sara─Ĺuju naši poljoprivrednici. Oni imaju mogu─çnost da koriste subvencije i od Grada, odnosno imaju mogu─çnosti na više razli─Źitih strana da koriste subvencije namenjene poljoprivrednicima. Bitno je da sve ide po planu, iako je ovako teško vreme, me─Ĺutim Vlada ula┼że velike napore da pomogne poljoprivrednicima – istakao je pomo─çnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogi─çevi─ç.

Grad Beograd je znatno uve─çao sredstva za program podsticajnih mera namenjenih poljoprivrednim proizvo─Ĺa─Źima,  prošle godine radilo se o sumi od 180 miliona dinara, a ove godine je izdvojeno 240 miliona dinara, odnosno dva miliona evra.

Jelena Muškinja iz Kancelarije za poljoprivredu opštine Obrenovac naglasila je  da se radi o javnim pozivima, putem kojih poljoprivrednici za traktore mogu dobiti povrat od milion dinara, dok za priklju─Źne mašine mogu ostvariti povrat u iznosu od 400.000 dinara. Tako─Ĺe, ovde spadaju i javni pozivi koji se odnose na kupovinu plastenika, navodnjavanje, kao i ogra─Ĺivanje, kada je re─Ź o vo─çarskoj proizvodnji.

Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti prijave do 1. aprila, a sve dodatne informacije o javnim pozivima mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu opštine Obrenovac.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE