Obrenovac, 01.12.2021

POSLODAVCI, PRIJAVITE SE! OSTALO JE JOÅ  SAMO 6 DANA


Izvor: Kurir.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 24.11.2021.
Privredna komora podseća na program dualnog obrazovanja

Foto:Shutterstock


Privredna komora Srbija (PKS) podsetila je da zainteresovani poslodavci, koji žele da se uključe u model dualnog obrazovanja za narednu školsku godinu, prijave mogu podneti najkasnije do 30. novembra.

Poslodavci mogu da se prijavljuju putem specijalizovanog veb portala PKS http://portal.dualnoobrazovanje.rs/ na kojem kreiraju profil kompanije i na jednostavan način, u tri koraka, podnose prijavu za uključivanje u model dualnog obrazovanja.

Od sledeće, školske 2022/2023. godine, u ponudi za realizaciju po dualnom modelu će se naći i devet novih obrazovnih profila: elektrotehničar telekomunikacija, rukovalac poljoprivredne mehanizacije, kulinarski tehničar, hotelsko-restoraterski tehničar, turistički-tehničar, vodoinstalater, tehničar industrijske robotike, galanterista i izradjivač hemijskih proizvoda, navedeno je u saopštenju.

Kako je precizirano, prilikom prijavljivanja, poslodavci podnose Izjavu o spremnosti za uključivanje u dualno obrazovanje i Zahtev za akreditaciju.

Prateću dokumentaciju za akreditaciju poslodavci mogu dostaviti najkasnije do 15. decembra, elektronskim putem na mejl: obrazovanje@pks.rs ili na adresu Privredne komore Srbije, Resavska 13-15, Beograd.

; Sve prijave koje sadrže potpunu dokumentaciju biće objedinjene u Plan potreba privrede, koji PŠšS zvaničnim putem dostavlja Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Ššonačnu odluku o strukturi upisa i odobrenim dualnim profilima doneće resorno ministarstvo objavljivanjem Ššonkursa za upis učenika u srednje škole, koji se očekuje krajem marta naredne godine.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE