Obrenovac, 29.09.2022

REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 23.06.2022.
U toku je realizacija projekta rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže u mesnoj zajednici Veliko Polje

Foto:obrenovac.rs


U toku su radovi na rekonstrukciji postojeće i izgradnji nove vodovodne mreže u mesnoj zajednici Veliko Polje. Projektom je predviđena izgradnja mreže vodosnabdevanja u dužini od 10,5 kilometara. Građevinske radove u ovom delu opštine Obrenovac, danas su obišli predstavnici Gradske opštine Obrenovac i predstavnici Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija”.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod i kanalizacija” Branko Matić naveo je, da je veći deo posla u Velikom Polju završen, međutim delovi ove mesne zajednice, u trenutku izrade projekta, zbog nerešenih pravno-imovinskih odnosa, nisu mogli biti deo pomenutog projekta, ali kako su problemi u međuvremenu rešeni, u budućem periodu radiće se na izgradnji vodovodne mreže i u preostalim delovima Velikog Polja.

– Nadamo se da ćemo ovaj posao završiti do kraja jula. Obavljaju se radovi na rekonstrukciji postojeće vodovodne mreže u dužini od 4 kilometra, kao i radovi na izgradnji nove mreže vodovoda u dužini od 6,5 kilometara – naveo je Matić.

On je ovom prilikom podsetio da su u toku radovi na izgradnji vodovodne mreže u mesnim zajednicama Brović i Trstenica.

– Građevinski radovi u Broviću skoro da su u potpunosti gotovi, a što se tiče Trstenice, ostalo je posla na izgradnji još jednog kraka mreže – rekao je Matić.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković prilikom obilaska radova na izgradnji vodovodne mreže, naglasio je da će radovi biti završeni tokom leta, te da će već u avgustu biti okončana realizacija projekta vodosnabdevanja Velikog Polja, potom Trstenice i dela mesne zajednice Konatice-Stepojevac.

– Nakon završetka radova u Velikom Polju, Trstenici i Konaticama, počećemo izgradnju vodovodne mreže u Baljevcu, u Jovanovića kraju. Takođe, u tom periodu završićemo projektovanje i proceduru oko dobijanja građevinske dozvole, te se spremiti za izvođenje radova u mesnim zajednicama Dren, Orašac i Ljubinić i na taj način zaokružiti posao izgradnje vodovodne mreže na teritoriji Obrenovca – poručio je Čučković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE