Obrenovac, 01.12.2021

SVI GRAĐANI USKORO DOBIJAJU PAMETNA BROJILA


Izvor: Espreso/Kurir/Lokalne novine | Obrenovac, 25.11.2021.
Zamena će doneti BENEFITE, ali to nije SVE

Foto:Printscreen/youtube/newyorkpost


Proizvođač pametnih brojila Vladan Lapčević istakao je da će uskoro svako domaćinstvo svoje brojilo zameniti pametnim, kao i da će ta zamena doneti mnogo više benefita građanima.

- Verujem da će biti u bliskoj budućnosti zamena brojila. Taj proces je dugačak, ali naša elektrodistribucija efikasno radi na tome. Mislim da će taj proces kod nas biti brzo zavšren. Kad kažem brzo, to je ipak proces od nekoliko godina. Prva faza je proizvodnja oko 200.000 brojila, tender uz pomoć evropske banke je u ranoj fazi, tako da ja očekujem da iduće godine bude priveden kraju i očekujemo da učestvujemo u njemu - kaže Vladimir Lopačić, proizvođač pametnih brojila.

On je naveo da je kod pametnih brojila gotovo nemoguće da se greške pojave.

- Ako pričamo o klasičnom merilu taj proces očitavanje je manuelan, dolazi do grešaka u prepisivanju i često kada se izdaju računi dolazi do grešaka. Kod pametnih brojila praktično je nemoguće da se pojave te greške, što je benefit za obe strane. Samo očitavanje pametnog brojila u svrhu izdavanja računa je jedan od benefita, tačnost se tu ne dovodi u pitanje. Postoje i druge stavke visoke funkcionalnosti, ono što je interesantno, ona prate kvalitet isporučene električne energije. Građani će uz pomoć brojila uspeti i da smanje potrošnu električne ene - kaže Vladan Lapčević, predstavnik proizvođača pametnih brojila.

Dobra vest je i da će građani pametna brojila dobiti potpuno besplatno.

- Za građane je sve besplatno, oni imaju samo korist i to višestruku i imaće mogućnost da budu i potrošači i proizvođači energije. Ovde svi dobijaju, smanjuje se štetan uticaj na prirodnu sredinu, imate jeftiniju proizvodnju, ovo je benefit za sve - naveo je Lapčević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE