Obrenovac, 29.09.2022

PRIJAVE DO 01. OKTOBRA


Izvor: nova.rs/N1/Lokalne novine | Obrenovac, 08.09.2021.
Op┼ítine i gradovi koji ┼żele doma─çinstvima na svojoj teritoriji da dodele subvencije za ugradnju solarnih panela, od sada mogu da konkuri┼íu kod Ministarstva rudarstva i energetike kako bi u tu svrhu dobili novac iz dr┼żavne kase

Foto:Shutterstock


Javni poziv je upravo raspisan, a lokalne samouprave prijave mogu da predaju do 1. oktobra. Subvencije iz dr┼żavne kase dodeljiva─çe se po principu - koliko ula┼że opština, toliko mo┼że da o─Źekuje i iz bud┼żeta, a najviše pet miliona dinara.

Ukupno 50 miliona dinara iz dr┼żavne kase podeli─çe opštinama i gradovima Ministarstvo rudarstva i energetike u cilju subvencionisanja ugradnje solarnih panela u doma─çinstvima.

Lokalne samouprave mogu da ra─Źunaju na maksimum onoliko novca koliko i same izdvoje u tu svrhu. Granica je, ipak, povu─Źena na pet miliona dinara po jednoj opštini ili gradu.

Gra─Ĺani koji ┼żele da ugrade solarne panele i sami proizvode elektri─Źnu energiju za svoje potrebe od svoje opštine mo─çi ─çe da ra─Źunaju da najviše 50 odsto bespovratnih sredstava. Ostatak pokriva opština i dr┼żava.

To zna─Źi da ─çe doma─çinstvo mo─çi da konkuriše za ove subvencije samo pod uslovom da to prethodno u─Źini opština u kojoj ┼żivi i ispuni uslove predvi─Ĺene konkursom Ministarstva rudarstva i energetike.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE