Obrenovac, 18.05.2022

TEHNIČKA ŠKOLA DOMAĆIN REGIONALNOG TAKMIČENJA IZ ELEKTROTEHNIKE


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 09.05.2022.
Tehnička škola u Obrenovcu organizator je regionalnog takmičenja iz četiri oblasti elektrotehnike, koje je okupilo više od stotinu učenika iz gotovo svih delova Srbije

Foto:obrenovac.rs


Poželevši uspeh takmičarima, predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković je pohvalio organizatore takmičenja u Tehničkoj školi istakavši njegov značaj za Obrenovac.

– Zaista sam ponosan što smo danas domaćini ovako važnog takmičenja na republičkom nivou. Naša Tehnička škola je još od procesa takmičenja zavarivača bila neko ko je prepoznat u Srbiji kao pionir u tom poslu. Jako nam je značajno da svi učesnici ostvare dobre rezultate i da nakon školovanja budu na raspolaganju privredi. Našoj privredi su potrebni dobri kadrovi i ponosan sam na činjenicu da ovde za mlade ljude posle završetka ove škole ima posla i u Meiti, TENT-u i kod drugih privrednika – rekao je Čučković i poželeo mnogo uspeha takmičarima prilikom upisa na fakultet.

– Takođe, želimo veliku sreću pobednicima ovog takmičenja prilikom upisa fakulteta, mislim da su fakulteti tehničkih nauka siguran put ka dobrom zaposlenju i velikoj zaradi. Mi smo se ponudili da za ovih 25 škola organizujemo stručne posete Meiti i termoelektrani kako bi mladi iz cele Srbije mogli da ostvare praksu u našem energetskom gigantu. Nama je cilj da postanemo obrazovni centar, jer biti energetska i automobilska prestonica u Srbiji posebno u ovoj eri saradnje sa Fiatom i novog elektro automobila koji se sprema, za sve to će nam trebati stručan kadar i ovo su prave prilike da do takvog kadra dođemo – naglasio je Čučković.

Đurađ Banjac, predsednik Zajednice elektrotehničkih škola Srbije je izjavio da ovakva takmičenja predstavljaju popularizaciju znanja, tehnike i afirmaciju nastavnika i učenika.

Rajka Babić, direktorka Tehničke škole Obrenovac je rekla da je učešÄ‡e na takmičenju uzelo 12 škola iz različitih gradova i dodala da Tehnička škola Obrenovac ostvaruje odličnu saradnju sa Zajednicom elektrotehničkih škola Srbije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE