Obrenovac, 29.09.2022

OBRENOVAČKIM OSNOVCIMA PODELJENI TABLETI


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2021.
Deca školskog uzrasta, od 3. do 6. razreda osnovne škole, dobila su tablete koje će koristiti u procesu nastave

Foto:obrenovac.rs


U opštini Obrenovac 2.950 učenika dobiće priliku, da nastavne sadržaje prate uz tablete. U okviru ovih uređaja, učenicima će biti na raspolaganju svi relevantni digitalizovani udžbenici, kao i internet konekcija.

Direktorka Osnovne škole ”Jovan Jovanović Zmaj” Vera Đorđević rekla je, da će nastavnici u radu sa učenicima već od sutra početi sa korišćenjem tableta.

– Danas su roditelji preuzeli tblete za učenike, a nastavnici su preuzeli laptopove. Nastavnici su već imali prilike da rzgovaraju sa roditeljima o korišćenju tableta – navela je Đorđević i dodala, da ukoliko uslovi budu nalagali da se počne sa onlajn nastavom, učenici neće imati pobleme budući da tableti koje su dobili poseduju internet konekciju.

Đorđević je ovoga puta podsetila, da će učenici na tablet računarima moći iključivo da prate programe uklađene propisanim nastavnim planovima, kao i to da će nastavni sadržaji na ovim uređajima za učenike biti dostupni do 22.00 sata.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković iskoristio je priliku da istakne, da je glavni cilj ovog programa, podele tableta učenicima, upravo modernizacija obrazovnog sistema.

– Važno je da su informacije dostupne svim učenicima, bez obzira na socijalni status svakog pojedničanog učenika. Politika u raznim programima, pa i u ovom jeste da se deci pruže jednake šanse. Deca koja nemaju internet kod kuće, na ovaj način će dobiti, ali i ona deca koja nisu bila u mogućnosti da dobiju sve udžbenike, na tabletima će dobiti sve ono što im je potrebno – objasnio je Čučković i zaključio da je cilj da se kreira obrazovni sistem koji će iznedriti profesionalce u raznim oblastima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE