Obrenovac, 24.02.2024

PROJEKAT ”VOĆE ZA SVE”


Izvor: obrenovac.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 22.04.2023.
Zasađene nove sadnice na više lokacija u Obrenovcu

Foto:obrenovac.rs


U okviru projekta neformalne grupe mladih ”Entuzijasti” pod nazivom ”Voće za sve”, koji je podržan u okviru Omladinskog fonda, zasađene su sadnice na prostoru Arboretuma, Jozića kolibe i 10 obrenovačkih osnovnih škola. Ove godine program Omladinski fond realizuju u saradnji Gradska opština Obrenovac, Kancelarija za mlade opštine Obrenovac i Fondacija Ana i Vlade Divac, a u okviru projekta koji GIZ sprovodi u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine pod nazivom ”Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji”.

Načelnik odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski naglasio je da su deca kroz projekat ”Voće za sve” naučila neke nove činjenice o prirodi i životu u prirodi.

– Ideja je da deci ukažemo na značaj prirode u njihovom odrastanju. Takođe, kroz ovaj projekat deca će imati priliku da nauče nešto novo o sadnicama – rekao je Bogdanovski.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća za zaštitu i unapređenje životne sredine Svetozara Andrića, ovo preduzeće rado uzima učešće i prihavata saradnju u svim akcijama koje sprovodi Kancelarija za mlade, a koje su u delokrugu delatnosti preduzeća.

– Naša obaveza je da podižemo nivo svesti građana, posebno najmlađih o značaju životne sredine. U Arboretumu u jednom delu zasađene su egzotične vrste, dok su u ovom delu, gde danas sadimo, zasađene autohtone vrste. Deca mogu posetiti Arboretum i naučiti nešto novo o svim vrstama koje smo ovde zasadili – naveo je Andrić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE