Obrenovac, 29.09.2022

VA┼ŻNO OBAVE┼áTENJE ZA RODITELJE


Izvor: Kurir.rs/A.K./Lokalne novine | Obrenovac, 31.01.2022.
Evo kad ta─Źno po─Źinje upis ─Ĺaka u prvi razred

Foto:Shutterstock


Upis u prvi razred od aprila, do 1. februara zahtevi za upis dece van podru─Źja škole

Informacija koja se ovih dana pojavila u medijima da podnošenje zahteva za upis u prvi razred osnovne škole po─Źinje 1. februara zbunila je mnoge roditelje. Me─Ĺutim, iz Ministarstva prosvete rekli su za Kurir da do 1. februara traje zahtev za upis dece van podru─Źja škole, dok upis u prvi razred po─Źinje u aprilu.

- U prvi razred osnovne škole upisuje se svako dete koje do po─Źetka školske godine ima najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Vreme u koje škole vrše upis dece u prvi razred nije utvr─Ĺeno propisima, ali je period od po─Źetka aprila do kraja maja svake godine u školskoj praksi tradicionalno namenjen upisu dece u prvi razred - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Škola je du┼żna da upiše svako dete sa podru─Źja škole. Me─Ĺutim, škola mo┼że da upiše i dete sa podru─Źja druge škole, na zahtev roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika deteta, u skladu sa mogu─çnostima škole. U slu─Źaju da roditelj, odnosno staratelj ┼żeli da upiše dete u školu kojoj dete po prebivalištu ne pripada, on podnosi zahtev izabranoj školi najkasnije do 1. februara teku─çe kalendarske godine u kojoj se vrši upis.

Škola je du┼żna da obavesti roditelja o odluci po njegovom zahtevu za upis deteta van podru─Źja škole do 30. aprila teku─çe kalendarske godine u kojoj se vrši upis, nakon sagledavanja raspolo┼żivih kapaciteta, a u skladu sa prostornim, kadrovskim i finansijskim mogu─çnostima škole.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE