Obrenovac, 29.09.2022

VODITE RAČUNA O VODI INAČE SLEDE RESTRIKCIJE!


Izvor: Espreso/Telegraf/Lokalne novine | Obrenovac, 21.06.2022.
Vodovod apeluje, enormna potrošnja vode u Srbiji prethodnih dana

Foto:Aleksandra Čolić


U prethodnim danima JKP "Vodovod i kanalizacija" svakodnevno beleži enormnu potrošnju vode, koja je u pojedinim delovima grada za 40 odsto veća u odnosu na prethodna dva meseca, dok je u nekim naseljima čak i udvostručena.

Naime, tokom prethodna dva vikenda zabeležena je povećana potrošnja vode naročito na sremskoj strani grada, te je preduzeće bilo prinuđeno da smanji pritisak u toj gradskoj zoni kako bi se ispražnjeni rezervoari ponovo napunili i uspostavilo uredno vodosnabdevanje, saopštavaju iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Oni naglašavaju da aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata i slično, predstavljaju nenamensku, neodgovornu i neracionalnu potrošnju vode za piće.

S tim u vezi JKP "Vodovod i kanalizacija" apeluju da se u danima ekstremno visokih temperatura voda štedi kako se ne bi moralo pristupiti restrikcijama.

- Vodeni resurs nije neiscrpan i zato je važno da pijaću vodu koristimo racionalno i namenski, odnosno isključivo za piće, kuvanje i higijenu. Jednostavno, ne postoji fabrika vode koja može da proizvede dovoljno vode ako su sve slavine otvorene - objašnjavaju.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" dodaju da se fabrici za namensku potrošnju, proizvodi i više nego dovoljno vode, ulažu veliki napori u održavanje sistema, ali i da ukoliko se nastavi trend neracionalne potrošnje, možemo biti suočeni sa nestašicom, te veruju da će sugrađani pokazati solidarnost u ovim vrelim danima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE