Obrenovac, 19.10.2021

FESTIVAL STRIPA I FANTASTIKE


Izvor: nova.rs/Agencije/Lokalne novine | Obrenovac, 02.05.2021.
Od 14.-16. maja

Foto:Shutterstock/BalkansCat


Somborski internacionalni festival stripa i fantastike biće održan od 14. do 16. maja na različitim lokacijama u gradu, od kojih će veći deo programa biti u Gradskom muzeju Sombor, saopštili su organizatori smotre.

Predfestivalske aktivnosti će biti realizovane 7. maja i uključuju otvaranje izložbe originalnih tabli i printova Zorana Jankovića, poznatog pod umetničkim imenom Tom Morrow, u sali Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru.

Gosti festivala su čuveni strip autori – Branislav „Bane“ Kerac (hit strip „Cat Clow“), Željko Pahek, Miodrag „Mikica“ Ivanović, Geza Šetet, Dušan Vukojev „Duda“, Miša Radič Mijatović, Spasoje Kulauzov i Tanja Nožica.

Prvi dan festivala 14. maja rezervisan je za otvaranje izložbe Miodraga Mikice Ivanovića, u prostoru Gradskog muzeja, kao i u bašti te ustanove, a u okviru manifestacije biće održan i program „Gosti crtaju sa vama/za vas“, uz radionicu crtanja za decu i mlade.

Na Sajmu stripova će učestvovati gotovo svi domaći strip izdavači, koji će predstaviti najnovija izdanja, a za sve ljubitelje devete umetnosti posebno će biti zanimljiva tribina „Domaći strip u doba korone“ na kojoj će biti učesnici Branislav Kerac, Željko Pahek, Ilija Mirović, Marko Milenković, uz moderatora Danila Bogdanovića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE