Obrenovac, 16.10.2021

16. „IITERAKCIJA“ U SRBIJI


Izvor: N.Kovačević/Danas Online/Lokalne novine | Obrenovac, 11.06.2021.
Međunarodni studentski filmski kamp od 11. do 27. avgusta

Foto:Milica Đorđević


Šesnaesti Međunarodni studentski filmski kamp „Interakcija 2021“ održaće se u tri grada zapade Srbije, od 11. do 27. avgusta ove godine.

Tim povodom, Nezavisni filmski centar Filmart iz Požege, koji je organizator te manifestacije, raspisao je konkurs za učesnike kampa.

Konkurs će trajati do 20.juna, a pravo da se prijave maju studenti režije, kamere, dizajna zvuka ili montaže i koji imaju iskustva u produkciji dokumentarnog filma.

Tokom tri sedmice, dvanaest izabranih studenata filmskih akademija iz celog sveta biće podeljeni u tri grupe i, na određenu temu, snimiće tri dokumentarna filma u tri grada zapadne Srbije – Čačku, Užicu i Ivanjici. Osim produkcije filmova, organizivaće se projekcije dokumentaraca, razgovori sa autorima i radionice.

Tim kampom, Filmart nastoji da afirmiše filmsko stvaralaštvo mladih, a posebno da podstakne razvoj i produkciju dokumentarnog filma među studentima filmskih škola.

U prethodnih petnaest kampova je učestvovalo 249 studenata iz 56 zemalja. Snimljeno je, kako podsećaju u Filmartu, 50 dokumentarnih filmova, od kojih je 11 osvojilo 20 nagrada na filmskim festivalima širom sveta.
„Interakcija“ se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Filmskog centra Srbije, Grada Čačka i beogradskog studija Cinnamon Films.

Prepoznavanje talenata

Filmart je raspisao i konkurs za srednjoškolce iz Moravičkog i Zlatiborskog okruga za učešće u besplatnom petomesečnom programu Filmski edukativni centar Interakcija (FECI), koji je podržalo Ministarstvo kulture Srbije.

Program, pokrenut 2011. godine, namenjen je srednjoškolcima koji žele da nauče kako se piše scenario, snima, montira i režira film, s ciljem da se prepoznaju i podrže mladi talenti.

Radionice u Požegi pohađaće 15 polaznika svake subote, od 3. jula do 27. novembra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE