Obrenovac, 16.10.2021

PROBE SU POČELE


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.01.2020.
'Tre sorele' od februara ponovo na repertoaru Zvezdara teatra

Foto:Zoran Ilić
Predstava "Tre sorele", po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Milana Karadžića, biće obnovljena početkom februara u Zvezdara teataru.

Predstava je premijerno izvedena 6. novembra 2004. godine i na repertoaru je bila sve do 2011. godine. Do sada je izvedena 125 puta i na svakom izvođenju sedišta su bila ispunjena do poslednjeg mesta. Zbog toga je i ekipa odlučila da obnovi ovu predstavu, u istom glumačkom sastavu.

Tri sestre su Nataša Ninković, Ana Franić i Sloboda Mićalović, a u ekipi su i Andrija Milošević, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić. Novi član ekipe je glumac Aleksandar Radojičić koji će biti u alternaciji sa Andrijom Miloševićem.

Predstava je inspirisana legendom iz Boke kotorske o tri sestre koje su u jednoj kući u Prčnju provele ceo svoj život neudate, čekajući i sanjajući svog kapetana.

"'Tre sorele' vidim kao dramu zatvorene male sredine u kojoj su sve ljudske želje, potrebe i slobode sputane. Dozvoljeno je samo ono što je propisano zvaničnim crkvenim i malograđanskim kanonima i regulama. Tre sorele provode svoju mladost okovane strogim pravilima koja im nameće brat, olovnim nebom i beskrajnim morem. Dok se odnekud ne pojavi mladi stranac", kaže reditelj Milan Karadžić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE