Obrenovac, 19.10.2021

POČEO SAJAM KNJIGA U NOVOM SADU


Izvor: novosti.rs,J.S.,Lokalne novine | Obrenovac, 04.03.2020.
U Novom Sadu počeo tradicionalni Sajam knjiga koji će trajati do 9. marta

Foto:D. Dozet


Pod kupolama Novosadskog sajma do 9.marta trajaće Sajam knjiga i Izložba umetnosti "Art ekspo", dok će 4. i 5. marta u sklopu ove manifestacije biti organizovan Sajam obrazovanja "Putokazi". Manifestaciju će obeležiti ekskluzivno gostovanje britansko-američke književnice Trejsi Ševalije koja će biti gošća Salona u subotu, 7. marta.

Svoja izdanja kao i manifestacije posvećene književnoj i likovnoj umetnosti i obrazovanju predstaviće 175 izlagača iz osam zemalja, što je 15 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Knjige će moći da se kupe i po cenama sniženim do 80 odsto.

Više od 100 programa predviđeno je u okviru "Dana Laze Kostića". Očekuju se gostovanja istaknutih domaćih i stranih pisaca, te će poklonici pisane reči imati priliku da se druže sa Goranom Petrovićem, Milošem Latinovićem, Neletom Karajlićem, Muharemom Bazduljem, Urošem Petrovićem, Mirjanom Bobić Mojsilović, Džamalom Uarijašijem, Borislavom Čičovačkim, Jelenom Bačić Alimpić...

Kompanija "Novosti" predstaviće i na ovom sajmu svoja najnovija izdanja: "Pravda za Srbiju" nobelovca Petera Handkea, zatim delo bivšeg ambasadora Rusije u našoj zemlji Aleksandra Čepurina "O Srbiji i Srbima", dve knjige Matije Bećkovića "Mojih 80 - Portreti" i "Sto mojih portreta", "Putnik po Svetoj Gori" Borisa Subašića, "Kad govori mrtav kralj" Ivana Miladinovića, kao i naslove "Izuzetne Srpkinje", "Pečat" Milorada Ekmečića i druge.  

OBRAZOVANjE I POKLONI

U okviru aktuelnog Salona knjiga biće priređen i Sajam obrazovanja koji će ponuditi 500 obrazovnih profila za srednjoškolce i studente, turnir u basketu, tri tematske izložbe na "Art ekspu" i Poklon-igra za posetioce u kojoj su izlagači darovali više od 400 naslova.

Trejsi Ševalije                            

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE