Obrenovac, 16.10.2021

MIRA KARANOVIĆ NA SCENI BDP-a


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 15.02.2020.
Dobitnica 'Dobričinog prstena' u predstavi 'Čitač'

Foto:Igor Pavićević
Glumica Mirjana Karanović će na sceni "Olivera i Rade Marković" Beogradskog dramskog pozorišta zaigrati u predstavi "Čitač", koja se radi po poznatom romanu Bernarda Šlinka u režiji Borisa Liješevića.

Roman nemačkog književnika i pravnika, iz 1995. (dramatizacija Fedor Šili) kroz neobičnu ljubavnu priču zrele žene i vrlo mladog momka preispituje konflikt posleratne generacije s Holokaustom i koncentracionim logorima, otvara spektar etičkih dilema, moralnih izazova... Pomenimo, knjiga je prevedena na trideset devet jezika, a po njoj je 2007/08. godine snimljen istoimeni američki film u režiji Stivena Daldrija, s Kejt Vinslet, koja je nagrađena Oskarom za najbolju glavnu žensku ulogu 2009. godine.

Reditelj Liješević napominje: "Radnja se dešava deset, petnaest i dvadeset pet godina posle Drugog svetskog rata, kada su posledice još žive, a zločinci su i dalje tu, preobraženi u mirne građane. Pitanje je kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin, gledati ga isključivo kroz prizmu greha ili u toj osobi koja je pored tebe potražiti i nešto drug".

Uz Mirjanu Karanović, dobitnicu "Dobričinog prstena", priznanja koje će joj biti uručeno 19. februara, uloge tumače Marko Grabež, Slobodan - Boda Ninković, Milena Pavlović Čučilović, Milica Zarić, Ivan Tomić. Premijera je planirana za 3. april.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE