Obrenovac, 26.10.2021

'SVI U GLAS!'


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2020.
Zimski koncert dece iz Svratišta u Narodnom pozorištu u Beogradu

Foto:Promo
Zimski koncert dece iz Svratišta i prijatelja, pod nazivom "Svi u glas", biće održan 18. januara u 12h na sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Na koncertu će nastupiti i dečji hor Rochoir, poznati romski sastav Roma Sijam i jazz swing duo Nusha & Pavi.

Iza zanimljivog i plemenitog muzičkog poduhvata koji okuplja predstavnike šire javnosti i decu iz Svratišta, stoji muzička pedagoškinja Maja Ćurčić iz udruženja Art Aparat, pod čijim je vođstvom prvo nastalo Raspevano Svratište. Ona je pre sedam godina volonterski pokrenula projekat obrazovanja dece koja su uključena u život i rad na ulici, a do sada je taj hor održao 5 koncerata i nastupao sa brojnim horovima i muzičarima poput Viva Vox-a, Horkestra, Duge, Horislavaca

Rad sa decom, mladima ali i svima koji su želeli da se priključe, vremenom je nadrastao samo Raspevano svratište, pa danas slogan "Svi u glas" najbolje opisuje misiju udruženja Art Aparat koje se od 2015. godine bavi podržavanjem različitih, a posebno najosetljivijih društvenih grupa kroz muziku.

Ove godine projekat "Svi u glas" uključio je i više od 20 pripadnika šire javnosti, koji su se iz ljubavi prema muzici i posvećenosti plemenitim ciljevima, okupili i mesecima zajedno uvežbavali pesme sa decom iz Svratišta, kako bi ih zajedno izveli na sceni Narodnog pozorišta.

Posetioci koncerta imaće priliku da čuju popularne pesme u jazz i swing aranžmanima, edukativne dečije pesmice i pesme na romskom jeziku.

- Uradili smo mnogo toga ove godine. Počeli smo da pevamo na romskom jeziku, upoznavali se i pevali sa različitim muzičarima, a prvi put smo otvorili naša vrata za sve vas koji ste želeli da pevate sa nama i postali smo jedan veći i glasniji hor! Dođite da nas čujete, imamo svašta da vam pokažemo! Nastupićemo sa našim bendom i za vas spremamo ozbiljno gruvanje! - kaže raspevana družina “Svi u glas”.

Ulaz je besplatan.

Projekat su podržali IWC Belgrade, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Trag fondacija.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE