Obrenovac, 16.10.2021

BALET U BIOSKOPU


Izvor: www.b92.net,Lokalne novine | Obrenovac, 22.02.2020.
'Labudovo jezero' uživo iz Boljšog teatra

Foto:Promo


Ove nedelje, 23. februara 2020. u 16 časova, uživo u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, publika će imati priliku da prisustvuje još jednom baletu po muzici Petra Iljiča Čajkovskog.                                     

Nakon snimka „Krcka Oraščića“, stiže direktan prenos magičnog baleta „Labudovo jezero“. 

 U palati, kraljevska porodica i njihovi gosti okupili su se na rođendanskoj proslavi princa Zigfrida. Na veličanstvenoj ceremoniji, mlade devojke pokušavaju da pridobiju njegovu pažnju, pošto Zigfrid mora da izabere ženu za sebe tokom bala. 

 Iznenada postaje svestan svojih budućih odgovornosti, on beži u noć i upoznaje čudno jato labudova na magičnom jezeru. Beli labud tokom dana, ljudsko biće noću, prelepa Odet čeka zakletvu prave ljubavi da prekine kletvu. 

 Posle skoro 150 godina od prvog izvođenja na sceni Boljšog teatra, legenda o zagonetnoj ženi-labudu i dalje oduševljava publiku širom sveta. Borba dobra i zla, koja se provlači kao tema kroz mnoga velika dela, ni ovde nije izostala, a možda još i više dobija na težini kada se uzme u obzir da ista balerina predstavlja i jednu i drugu stranu. 

 Time prinčeva dilema postaje još teža i napetija, a večita borba između svetla i tame dobija neizvestan kraj. Ovo univerzalno i očaravajuće remek-delo ljubavi, prevare i drame, spojeno sa fenomenalnom koreografijom i zadivljujućom muzikom, s pravom nosi titulu jednog od najpoznatijih baleta na svetu. 

 Koreografija Jurija Grigoroviča, sa scenama Marijusa Petipe, Leva Ivanovai Aleksandra Gorskog, praćena muzikom majstora Petra Iljiča Čajkovskog, garantuje vrhunsku postavku ovog fenomenalnog baleta. 

 Primabalerina Olga Smirnova dočaraće Odetu i Odiliju, dok će mladi Jakopo Tisi igrati princa Zigfrida. Ulaznice za ovaj balet mogu se kupiti na blagajni bioskopa Cineplexx UŠĆE Shopping Center. Cena pojedinačne ulaznice iznosi 1.500 dinara. 

 Za više informacija možete posetite www.cineplexx.rs.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE