Obrenovac, 26.10.2021

VEČE BRAMSA U ČAST BETOVENU


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 23.01.2020.
Čuveni dirigent Džon Ekslrod ponovo sa Filharmonijom

Foto:Marko Đoković
Čuveni dirigent Džon Ekslrod ponovo predvodi Beogradsku filharmoniju na koncertu u petak 24. januara u 20h u Kolarčevoj zadužbini.

Na repertoaru su dela Johanesa Bramsa, a prvi put sa Filharmonijom nastupa pijanista Benedeto Lupo.

Koncerti iz ciklusa #betoveninfluenser slave muziku čuvenog kompozitora i to kroz njegove sledbenike. Brams je bio istinski opčinjen Betovenovom muzikom, ali je to za njega istovremeno predstavlјalo veliki pritisak. Zbog toga je često govorio da "iza sebe stalno čuje Betovenove korake".

Premijera njegovog Prvog klavirskog koncerta izazvala je veliki skandal i zgražavanje publike, a danas je jedno od omiljenih u literaturi. Beogradska publika će ga čuti u interpretaciji Benedeta Lupa, pijaniste bogate biografije. Redovan je gost u glavnim koncertnim dvoranama širom sveta, uklјučujući njujorški Linkoln Centar, londonski Vigmor Hol, Berlinsku filharmoniju, salu Plejel u Parizu, a mentor u toku ranog studiranja mu je bio čuveni Nino Rota.

Harizmatičnog dirigenta Džona Ekslroda, koji gradi profil jednog od najvećih dirigenata današnjice, izdvajaju inovativni programi i raznovrsni repertoari, što pokazuje i delo koje zaokružuje koncert. Publika će čuti Bramsov "Klavirski kvintet", ali u neobičnom ruhu - u orkestraciji Arnolda Šenberga koji je takođe bio inspirisan Betovenom i posredno Bramsom. Originalu je dao uzbudljiv kvalitet, dodajući neobične "zahvate" koji asociraju i na džez.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19h na blagajni Kolarca.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE