Obrenovac, 19.10.2021

USTANOVLJENA NAGRADA 'JANOŠ TOT' U POZORIŠTU NA TERAZIJAMA


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2019.
Prvi laureat Miroljub Turajlija

Foto:Printscreen
Pozorište na Terazijama je tradicionalnom dodelom nagrada i zahvalnica juče proslavilo jubilej - 70 godina postojanja.

U foajeu teatra upriličena je svečanost na kojoj je, između ostalih, dodeljena i od ove godine ustanovljena nagrada za za glumačku bravura, nazvana po renomiranom glumcu ovog pozorišta koji nas je prerano napustio, Janošu Totu (1961-2013). Prvi laureat nagrade "Janoš Tot" je Miroljub Turajlija kome je priznanje pripalo za ulogu Anderlinga u mjuziklu "Brodvejske vragolije".

Primajući je, Turajlija se zahvalio ističući da je “velika čast dobiti nagradu koja nosi ime velikog umetnika kakav je bio Janoš Tot i još na sceni nazvanoj po Milenku Zablaćanskom.(…) U vremenu kada brzo živimo i kada smo otudjeni jedni od drugih, ne smemo zaboraviti one koji su bili tu pre nas, a zbog kojih smo i mi danas ovde".

Godišnja nagrada pripala je Ivani Popović Ilijin, za ulogu Dženet Van de Graf u mjuziklu "Brodvejske vragolije", kao i zahvalnice za dugogodišnju vernost Pozorištu na Terazijama - Mileni Vasić, Radoslavu Radetu Marjanoviću i Ljiljani Stjepanović koja je, između ostalog, rekla:” Ovo je veliki jubilej, ja sam ovde vise od polovine - oko 43 godine. Bila sam stipendista u ovom pozorištu i nikad ne bih menjala taj status, niti bih otišla u drugi teatar, jer je ovde najbolja atmosfera i najbolji ljudi".

Milena Vasić se zahvalila i ansamblu koji je učestvovao u mjuziklu "Cigani lete u nebo" i “doprineo da doživi 400. izvođenje”. Rade Marjanović je napomenuo da se mjuzikl "Neki to vole vruće" igra tri decenije i na tome zahvalio rediteljki Soji Jovanović.

Uručene su i Zahvalnice za izuzetan doprinos radu Pozorišta na Terazijama scensko-tehničkom sektoru, opštem sektoru, orkestarskom, baletskom i horskom ansamblu, kao i dramskom u okviru koga su zahvalnice pripale Nebojši Bradiću, Slavenu Došlu, Svetislavu Buletu Gonciću. Dodeljene su i Jubilarne nagrade za 10, 20, 30 i 38 godina rada u Pozorištu, kao i Zahvalnica za doprinos kolegama koji su otišli u penziju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE