Obrenovac, 13.06.2021

NA GITAR ARTU 130 NAJZNAČAJNIJIH GITARISTA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 27.12.2019.
13 koncerata i niz pratećih programa

Foto:Depositphotos
Na Gitar art festivalu, od 10. do 15. marta održaće se 13 koncerata i niz pratećih programa, a Beograd će posetiti više od 130 najznačajnijih gitarista današnjice.

Festival, 21. po redu, održava se pod sloganom "Rapsodija", koji upućuje na neuobičajenu novu formu festivala koji objedinjuje više različitih projekata, koncerta, muzičara i stilova sa svih strana sveta.

Kako najavljuju iz organizacije, počinje "treća era Gitar arta, koja donosi brojne inovacije".

Ponosno najavljuju i prvi festivalski tim bilding u regionu, koji će se održati od 10. do 12. marta u Kombank dvorani, a čime žele "da grade most koji strateški povezuje kulturu i biznis."

Predstojeće festivalsko izdanje predstaviće muzičku "rapsodiju", u okviru koje će se veliki koncerti održati ponovo u beogradskoj Kombank dvorani, klasika u atrijumu Narodnog muzeja, a svetska premijera koncerta za gitaru i simfonijski orkestar rezervisan je za veliku salu Kolarčeve zadužbine.

Čast da otvori manifesatciju ima jedan od najboljih flamenko gitarista nove generacije Danijel Kasares, koji se vraća u Beograd nakon pet godina i rasprodatog koncerta.

Ovog puta sa svojim bendom predstavlja novi projekat "Magiterráne", na kome se otiskuje na novo putovanje sa svojom izabranom flamenko posadom.

Na Gitar art festival drugo veče dolazi Ođila, koja širom sveta izvodi prepoznatljivu romsku muziku, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i muziku iz legendarnih filmova "Cigani lete u nebo", "Moja slatka umiljata zver" i drugih.

Popularni italijanski gitarski kvartet 40 Fingerss više milionskim pregledima na Jutjubu prvi put dolazi u Beograd!

40 Fingers najavljuje koncertni spektakl u Kombank dvorani sa posebnim repertoarom koji počinje mirno sa filmskom muzikom, autorskim pesmama, a onda sledi energičan deo sa kultnim melodijama i obradama pop i rok hitova u posebnom aranžmanu za četiri gitare.

Gitar art tradicionalno dovodi uspešne izvođače poput Zagreb Guitar Trioiz Hrvatske, Quarteto de Guitarras"Concordis" iz Portugala, Rafael Aguirre iz Španije, Shampia Duo iz Japana, Miloš Janjić iz Srbije, Niklas Johansen iz Danske, Igor Klokov iz Rusije i Milan Dereata iz Srbije...

Nemački kompozitor Joaquin Clerć komponovao je novo delo koje je posvećeno beogradskom Gitar art festivalu.

Njega će premijerno izvesti na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, a solisti koncerta su Marco Tamayo, David Martinez i Rafael Aguirre.

U toku je velika novogodišnja akcija koja traje do 15. januara, a u kojoj se kupovinom kompleta karata po promotivnoj ceni ostvaruje dodatni popust.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE