Obrenovac, 16.10.2021

LEPA VEST


Izvor: Alo.rs/Tanjug/A.B.,Lokalne novine | Obrenovac, 29.04.2020.
Sada mo┼żete u Narodnu biblioteku Srbije

Foto:Profimedia


─îitaonice Narodne biblioteke Srbije otvorile su vrata, a rad je organizovan pod izmenjenim uslovima i uz pridr┼żavanje svih epidemioloških mera i strogih mera socijalnog distanciranja.

U zvani─Źnom saopštenju istaknuto je da rad sa korisnicima podrazumeva pridr┼żavanje najviših higijenskih standarda u smislu postavljanja dezobarijera na sve ulaze, kao i sredstava za dezinfekciju ruku, upotrebe zaštitnih maski i rukavica (korisnici su du┼żni da sami obezbede zaštitnu opremu, dok zaštitnu opremu za bibliotekare obezbe─Ĺuje poslodavac.

Tako─Ĺe, kako je navedeno, obezbe─Ĺeno je isticanje uputstava za odr┼żavanje higijene na vidnim mestima u korisni─Źkom delu zgrade, te odr┼żavanje ograni─Źenog broja korisnika i ograni─Źenog broja zaposlenih u ─Źitaonicama i kancelarijama kako bi se smanjio fizi─Źki kontakt i odr┼żao propisani razmak od 2 metra izme─Ĺu korisnika i zaposlenih, kao i korisnika me─Ĺu sobom.

Radno vreme Biblioteke za korisnike je od ponedeljka do petka od 10 do 14 sati, a broj osoba koje u istom vremenskom periodu mogu da borave u ─Źitaonici ograni─Źen je na 5.

Procedura naru─Źivanja bibliote─Źko-informacione gra─Ĺe i izvora obavlja─çe se tako što korisnici zahteve dostave unapred, na imejl adresu pitajtebibliotekara@nb.rs ; pregled zahteva obavlja─çe bibliotekari i informatori koji ─çe pripremati liste narud┼żbina i dostavljati ih Odeljenju za ─Źuvanje i pristup fondovima, koji ─çe naru─Źenu gra─Ĺu izdvajati i dostavljati u ─Źitaonice.

Korisnici ─çe na istu imejl adresu mo─çi da zaka┼żu vreme dolaska u Biblioteku radi koriš─çenja gra─Ĺe.

Maksimalan broj jedinica gra─Ĺe koje se mogu naru─Źiti u jednom danu bi─çe ograni─Źen na 5, u slu─Źaju potrebe, korisnik ─çe istu gra─Ĺu mo─çi da koristi i narednih dana, uz prethodno zakazivanje termina dolaska u Biblioteku.

Prilikom vra─çanja gra─Ĺe korisnik ─çe ostavljati gra─Ĺu na ozna─Źeno mesto na pultu, a nakon svakog vra─çanja gra─Ĺe pult ─çe biti dezinfikovan.

Vra─çena gra─Ĺa koju je korisnik odlo┼żio odvozi─çe se u prethodno pripremljen prostor - izdvojenu prostoriju za karantin, a sa ovom gra─Ĺom postupa─çe se u skladu sa preporukama Odeljenja za konzervaciju i restauraciju.

Korisnicima ─çe na zahtev biti omogu─çene i usluge umno┼żavanja gra─Ĺe; ovakav vid zahteva potrebno je posebno nazna─Źiti prilikom naru─Źivanja, umno┼żena gra─Ĺa mo─çi ─çe da se preuzme u unapred dogovorenom terminu.

"Obaveštavamo korisnike i da je Zavod za biocide prethodnih dana obavio dezinfekciju zgrade Narodne biblioteke Srbije, te ─çe, kao i do sada, nastaviti da prati i pridr┼żava se svih uputstava i mera koje propisuje Vlada Srbije i drugi nadle┼żni organi, i u skladu sa tim utvr─Ĺiva─çe i izmene u na─Źinu organizacije rada", poru─Źili su iz Biblioteke.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE