Obrenovac, 16.10.2021

POČINJE SNIMANJE NOVE SERIJE


Izvor: Espreso/citymagazine/Lokalne novine | Obrenovac, 06.03.2021.
Ekranizuje se hit roman Miće Majića 'Deca zla'!

Foto:Promo


Produkcijska kuća Firefly otkupila je prava na ekranizaciju popularnog trilera Deca zla pisca i sudije Miodraga Majića. Scenario za TV seriju, od 10 epizoda, napisan je tokom 2020. godine, a na proleće se očekuje i početak snimanja. Kasting za glumačku podelu je u toku, a scenaristi TV serijala koji se radi u saradnji sa Telekomom Srbije su Katarina Mitrović i Bojan Vuletić, dok su za režiju angažovani Ivan Stefanović i Vladimir Tagić.

„Od trenutka kada se roman Deca zla pojavio pred čitaocima, jedan od najčešÄ‡ih komentara bio je onaj prema kojem je po tekstu što pre potrebno snimiti seriju. Čitaoci su u priči prepoznavali slike, osećali su aktere i vizuelizovali su njihove postupke. Iskreno se radujem što će se želja većine njih uskoro ispuniti. Uveren sam da će saradnja sa Firefly produkcijom iznedriti novu dimenziju priče o Nikoli Bobiću, Ani Basti i drugim junacima koji su vas u prethodnom periodu uzbuđivali i terali na razmišljanje. Takođe, nadam se da ćemo se jednom, jednako kao i danas romanu, vraćati i seriji prepoznajući u njoj još jedan putokaz kada govorimo o retkim ovdašnjim trilerima”, istakao je autor ovog bestselera Miodrag Majić.

Radnja ovog uzbudljivog trilera smeštena je u Beograd, gde se u kući na Dedinju dešava dramatično ubistvo političara. Nakon što nepoznata osoba ubije žrtvu i ostavi krvavi dukat u njenoj ruci, što jasno ukazuje na ritualno ubistvo, otvara se niz pitanja i događaja koji se moraju rešiti. Potraga za ubicom nas uvodi u svet prepun zločina iz strasti, osvete, opomena i simbolike. Iako to isprva ne želi, Nikola Bobić postaje advokat optuženog, a kako istraga napreduje, on ulazi u igru koja će ga u potpunosti promeniti.

Veoma smo srećni što nam je Miodrag Majić ukazao poverenje za ekranizaciju Dece zla, romana koji je oborio sve rekorde čitanosti i postao svojevrstan kult. Deca zla u sebi vešto spajaju triler i melodramu, ali i delikatnu socijalno-društvenu analizu naše svakodnevice, te nas je upravo ta slojetvitost privukla i uverila da je ovo projekat za nas. Siguran sam da će i serija, baš kao i roman, biti nešto sasvim novo na našem tržištu“, poručuje Boban Jevtić, kreativni direktor Firefly produkcije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE