Obrenovac, 16.10.2021

KVIZ ZNANJA IZ SRPSKE KULTURE


Izvor: n1info.com,Lokalne novine | Obrenovac, 07.07.2020.
Ministarstvo predstavilo mobilnu aplikaciju

Foto:Fonet


Aplikacija za mobilne telefone "Kviz znanja iz srpske kulture", izrađena prema ideji Ministarstva kulture i informisanja i uz podršku Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, predstavljena je u Ministarstvu kulture.

"Želeli smo da se u nizu savremenih aplikacija pojavi nešto što će dodatno doprineti ukupnoj sumi znanja iz tako složene oblasti kao što je srpska kultura", objasnio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.

Trenutno se u kvizu nalazi 440 pitanja iz oblasti kulturnog nasleđa, umetnosti i kulture i kulturne istorije, a za nekoliko nedelja biće ih oko 1.000, najavio je Vukosavljević.

On je rekao da se insistiralo na tome da pitanja "uglavnom nisu laka", jer smisao kviza "nije da donese nove brze prste nego da se poveća suma znanja iz oblasti kulure".

Kako je naveo, radi se o "temeljnim i opšteprihvaćenim" znanjima, ali brojnim zanimljivostima iz oblasti kulture.

"Smatramo da informacija i znanja iz srpske kulture nikada nije dovoljno. Nešto se može naći kroz školski sistem, nešto kroz medije, malo više kroz pisane, a nešto manje kroz elektronske", ocenio je Vukosavljević.

Direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Vuk Vukićević rekao je da kviz inovativan, prijemčiv i lako dostupan, "čime se postiže cilj da se promoviše kultura naše zemlje i naroda".

Vukićević je rekao da je projekat zamišljen kao trajan, što znači da će pitanja u kontinuitetu biti dodavana, i da je u planu da se dodaju pitanja i iz drugih oblasti.

U planu su i nagrade, rekao je Vukićević, i naveo da će oni koji budu imali izuzetne rezultate dobijati nagrade kao što su besplatne karte za muzeje i pozorišta.

Aplikacija se može preuzeti sa Gugl pleja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE