Obrenovac, 19.10.2021

SNIMA SE JOŠ JEDAN FILM O JASENOVCU


Izvor: Espreso/Sputnik/Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2021.
Predstavljanje projekta zakazano je za 12 ─Źasova u Kulturnom centru Banski dvor, a zbog epidemiolo┼íke situacije organizovano je samo za predstavnike medija

Foto:Profimedia


Miroslav Mogorovic╠ü, producent filmskog projekta „Deca Kozare“ rekao je da snimanje tog filma po─Źinje na prolec╠üe. Reditelj Lordan Zafranovic╠ü predstavic╠üe danas u Banjaluci taj projekat.

Predstavljanje projekta zakazano je za 12 ─Źasova u Kulturnom centru Banski dvor, a zbog epidemiološke situacije organizovano je samo za predstavnike medija.

Mogorovic╠ü je rekao za RTRS da je cilj filma da se napravi delo koje c╠üe ostati kao dokument prošlog vremena i opomena da se stradanja iz Drugog svetskog rata nikada više ne ponove.

Film po─Źinje begom nesrec╠ünih ljudi pred ustaškim terorom na Kozari 1942. godine, a završava se 1945. padom fašišti─Źkog, u ovom slu─Źaju ustaškog re┼żima i osloba─Ĺanjem logora Jasenovac i ─Źitave nekadašnje Jugoslavije, rekao je Mogorovic╠ü ranije.

On je istakao da rad sa Zafranovic╠üem na ovakvom delu, predstavlja veliku ─Źast i odgovornost, izrazivši nadu da c╠üe film biti dobro primljen kako na našim prostorima, tako i u svetu, jer je re─Ź o pri─Źi iz ugla deteta koja nosi univerzalnost razumljivu ─Źitavom svetu.

"Ovo jeste film o borbi dobra i zla. Ono što ┼żelimo jeste da poka┼żemo istinu o stradanju, ali i da ka┼żemo da je dobro pobedilo zlo na kraju, što i jeste osnov pri─Źe", rekao je on.

Mogorovic╠ü je naveo da snimanje filma po─Źinje na prolec╠üe, a nastavlja se na jesen, jer projekat zahteva takav vremenski raspon.

On je izrazio nadu da c╠üe me─Ĺu decom koja c╠üe biti anga┼żovana u filmu, a koja c╠üe biti autenti─Źni predstavnici ovog kraja, "isplivati" buduc╠üa velika zvezda, odnosno, kako je rekao, novi Slavko Štimac.

Scenario za film potpisuje Arsen Diklić.

Podsetimo, film „Dara iz Jasenovca“ o stradanjima u zloglasnom logoru Jasenovac za vreme Drugog svetskog rata koji, izme─Ĺu ostalog prati sudbinu jedne devoj─Źice, izazvao je burne reakcije širom sveta.

https://www.youtube.com/watch?v=WPsm_qRHbok&feature=emb_title

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE