Obrenovac, 26.10.2021

SPOJ KUBE I BEOGRADA


Izvor: danas.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.06.2020.
Letnji baletski kurs u Nacionalnoj fondaciji za igru

Foto:Sharen Bradford


Nastavu namenjenu učenicima baletskih škola uzrasta od sedam do 18 godina, kako je najavljeno iz Fondacije, držaće baletski igrači i pedagozi sa Kube i iz Beograda, a prijava počinje 1. jula.

„Pored časova baleta, baletskog repertoara i rada na pas de deux tehnici, deca i mladi igrači imaće priliku da se upoznaju i sa savremenom igrom, hip hopom, salsom i novim formama umetničke igre“, kažu u Fondaciji i kao pedagoge najavljuju Randola Betankura i Kristofa Velaskaza sa Kube, koji su trenutno angažovani u Baletu Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i domaće umetnike Olju Đukić i Luku Lukića iz Srbije.

Randol Betankur i Kristof Velaskez dolaze sa diplomama Nacionalne baletske škole u Havani.

Betnakur iza sebe ima međunarodnu karijeru u Johanesburgu i Nacionalnom baletu Ekvadora, a nosilac je medalja i nagrada na internacionalnim baletskim takmičenjima u Kejp Taunu, Istanbulu i Pekingu.

Velaskez je pre NP u Beogradu igrao u Nacionalnom baletu Kube, sa kojim je gostovao u SAD, Italiji, Francuskoj, Kini, Kanadi, Porto Riku, Salvadoru, Meksiku.

Beograđanka Olja Đukić je posle srednje baletske škole „Lujo Davičo“ postala stalni član Baleta NP u Beogradu. U okviru kulturne razmene pre dve godine baletsku sezonu provela je u Nacionalnom baletu Ekvadora.

Luka Lukić je igrač i pedagog hip hopa. Nastupao je u predstavi „Prokleta avlija“, u režiji Nebojše Bradića i produkciji Nacionalne fondacije za umetničku igru, kako u beogradskom Narodnom pozorištu, tako i na turnejama u inostranstvu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE