Obrenovac, 16.10.2021

'IERVOLINO ENTERTEJNMENT' ULA┼ŻE U SRBIJI


Izvor: Novosti online/Lokalne novine | Obrenovac, 13.04.2021.
8,5 miliona evra za animirani sadr┼żaj, sti┼że nova serija 'Pafins' sa D┼Żoni Depom

Foto:Printskrin


ITALIJANSKA kompanija Iervolino Entertejnment, kompanija za filmsku i televizijsku produkciju koju je osnovao producent Andrea Iervolino i ─Źiji je suvlasnik Monika Bakardi, planira da ulo┼żi 100 miliona evra (118,6 miliona dolara) u proizvodnju animiranog sadr┼żaja, uz dodatnih 8,5 miliona evra (10,1 milion dolara) u svom novom studiju u Srbiji.

Novi Iervolino Studios, koji se sastoji od dva objekta smeštena u Beogradu i Novom Sadu, proizvodi─çe animirane projekte za svetsko tr┼żište, me─Ĺu njima i kratku animiranu seriju "Pafins", u kojoj ─çe glas pozajmiti D┼Żoni Dep. U produkciji Iervolina i Bakardijeve, ovaj crtani je animirana serija kratkog sadr┼żaja sa mobilnim ure─Ĺajima, koja se sastoji od 250 petominutnih epizoda trenutno dostupnih na Amazon Prime i Apple TV - prenosi Verajeti.

Kao i animirana serija kompanije "Arkti─Źki prijatelji", "Pafins" je izdanje animiranog filma "Arkti─Źki psi" iz 2019. godine, u kojem su predstavljeni glasovni talenti D┼Żeremi Renera, D┼Żona Klisa, An─Ĺelike Hjuston, Heidi Klum, Aleka Boldvina i D┼Żejmsa Franca. "Pafins" obnavlja saradnju Depa i Iervolino Enterteinmenta, nakon što je glumac bio anga┼żovan u epskoj drami ─ćira Guere iz 2020. godine, "Vejting for d Barberians", u kojoj su tako─Ĺe glumili Mark Rajlens i Robert Petison.

Iervolino Studios ima za cilj stvaranje visokokvalitetnog kratkog animiranog sadr┼żaja za streaming platforme. Srpska jedinica trenutno zapošljava više od 70 profesionalaca - od reditelja i producenata do scenarista, monta┼żera, umetnika scenarija, animatora, maketara i kompozitora - ali planira da taj broj na kraju pove─ça na oko 600. Iervolino Studios je tako─Ĺe sklopio koprodukcijsko partnerstvo za animirani sadr┼żaj sa beogradskim Arhangel Digital Studios, ─Źiji je osniva─Ź Miloš Bikovi─ç.

- S obzirom da potra┼żnja za animiranim sadr┼żajem dosti┼że nove vrhunce na globalnom nivou, potreba za iskusnim animatorima na visokom nivou i animiranim sadr┼żajima tako─Ĺe raste, a mi sada nudimo izuzetno rešenje u Iervolino Studios - rekao je Iervolino.

- Animacija je moja strast ve─ç dugi niz godina i ponosan sam što sam ostvario novu viziju sa našim partnerima u Srbiji, koji su najbolji saradnici u klasi u svakom pogledu.

Iervolino Studios tako─Ĺe podr┼żava razvoj animacije i filma u Srbiji kroz saradnju sa obrazovnim sektorom, podr┼żavaju─çi inovacije u industriji i ula┼żu─çi u obrazovanje i obuku zaposlenih.

- Posebno mi je drago što mogu da edukujem i obu─Źim slede─çu generaciju animatora u našim studijima - dodao je Iervolino.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE