Obrenovac, 13.06.2021

KNJIGA NA TRGU


Izvor: nova.rs/Matija Jovandi─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 15.10.2020.
Festival knjige na Trgu odlo┼żen za 24. i 25. oktobar

Foto:Vesna Lali─ç/Nova.rs


Manifestacija “Knjiga na Trgu”, prvobitno najavljena za predstoje─çi vikend, pomerena je za 24. i 25. oktobar, prenosi Nova.rs.

Manifestacija “Knjiga na Trgu”, koju su izdava─Źke ku─çe okupljene oko Udru┼żenja profesionalnih izdava─Źa Srbije (UPIS) pripremale u dogovoru sa gradskim vlastima za predstoje─çi vikend, odlo┼żena je za nedelju dana. Organizatori su se, prema našim saznanjima, odlu─Źili za novi termin jer su se pojedini izdava─Źi koji ┼żele da u─Źestvuju javljali sa molbom da se manifestacija odlo┼żi, strepe─çi da ─çe se kiša i trenutno loše vremenske prilike produ┼żiti i za vikend.

Iz UPIS-a napominju da “Knjiga na Trgu” nije alternativa Sajmu knjiga, kog ne─çe biti ove jeseni. Organizatori navode i da je ova manifestacija svesno organizovana na otvorenom, s obzirom na pove─çan rizik od koronavirusa u zatvorenim prostorima, sa ciljem da “pru┼żi mogu─çnost ─Źitaocima koji nisu mogli da do─Ĺu na sajam da se sretnu sa novim izdanjima kod onih izdava─Źa koji ih imaju”.

“Knjiga na Trgu” namenjena je pre svega izdava─Źima koji nemaju svoje knji┼żare, ali su pozvani svi, bez obzira na to kom udru┼żenju pripadaju, dodaju oni.

Sa druge strane, “Laguna” i “Vulkan”, kao izdava─Źi sa velikim lancima knji┼żara, ne─çe u─Źestvovati na ovoj manifestaciji, nego ─çe tokom “meseca knjige” od 15. oktobra prirediti “sajamske dane” sa popustima u svojim knji┼żarama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE