Obrenovac, 26.10.2021

FESTIVAL 'MERDITA, DOBAR DAN'


Izvor: danas.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 18.10.2020.
Idu─çe nedelje u Beogradu

Foto:Promo


Jedinstveni festival kulture „Mirdita, dobar dan!“ koji Beogradu predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, odr┼ża─çe se od idu─çeg ─Źetvrtka, 22. oktobra, do subote, 24. oktobra.

Inicijativa mladih za ljudska prava je najavila da ─çe zbog epidemije korona virusa festival ove godine biti manji nego obi─Źno, a bi─çe prire─Ĺen uz poštovanje svih epidemioloških mera.

„Ponovnim pokretanjem pregovara─Źkog procesa u Briselu i potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma u─Źinjen je korak od hiljadu milja, ali politi─Źki i ekonomski sporazumi su okvir, dok se suština nalazi u pribli┼żavanju društava Srbije i Kosova“ – izjavio je Ivan ─Éuri─ç, programski direktor Inicijative mladih za ljudska prava, koja je jedan od organizatora festivala.

Objasnio je da, pored politike i privrede, dve strane treba „da se upoznaju, da ─Źuju jedni o drugima, da budu jedni sa drugima. Da ka┼żu jedni drugima: ‘Mirdita, dobar dan!’ „.

Tokom tri dana Festivala debatova─çe se o pregovara─Źkom procesu Beograd-Priština, o ─Źlanstvu Kosova u UNESCO, o saradnji mladih iz srpskog i albanskog društva.

Cilj festivala je da se susretima srpskih i kosovskih društvenih i kulturnih zajednica pokrenu promene i stvori tradicija saradnje kao doprinos trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, navedeno je u najavi Festivala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE