Obrenovac, 16.10.2021

KO VAM JE OMILJENI LIK ?


Izvor: index.hr/Lokalne novine | Obrenovac, 20.09.2020.
Ovo je najbolji filmski lik svih vremena

Foto:Depositphotos/Fotofabrika


Portal Ranker koji voli da rangira stvari uključuje izvedbe nekih od najvećih glumaca svih vremena u kultnim filmovima, epskim dramama, komedijama, akcionim i filmovima sa superherojima, te mnogim drugim filmskim žanrovima.

Prema najnovijoj top listi, Forest Gamp je najbolji filmski lik svih vremena, barem sudeći prema više od 1,1 miliona glasova ljubitelja filma koji su učestvovali u anketi portala Ranker.com.

Najviše glasova na dobio je Forest Gamp, protagonista filmske adaptacije istoimenog romana Vinstona Gruma iz 1986. godine. Film Roberta Zemekisa iz 1994. smatra se klasikom savremene filmografije, a komična drama koja obiluje čitavim spektrom različitih emotivnih previranja Toma Henksa pretvorila je u jednog od najvoljenijih glumaca na svetu, čiji se citati iz filma i dalje prepričavaju, pogotovo onaj s bombonjerom koji mnogi već smatraju da je kliše.

Inače, Vinston Grum, autor knjige "Forest Gamp", čija će filmska adaptacija osvojiti šest Oskara i srca celog sveta, preminuo je u 77. godini života.

Na drugom mestu Rankerove liste našao se Vudi, kauboj iz Priče o igračkama, dok je na trećem mestu T-800, robot kojeg je kultno glumio Arnold Švarceneger. U topu 5 još su Dambldor iz Harija Potera i R2D2 iz Ratova zvezda.

Ko vam je omiljeni filmski lik?

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE