Obrenovac, 19.10.2021

INFORMACIJA ZA LJUBITELJE PISANE RE─îI


Izvor: novosti.rs/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 25.08.2020.
Odluka o Sajmu knjiga 15. septembra

Foto:Printscreen


Ivan Karl, gradski skretar za kulturu, ka┼że da se s predstavnicima udru┼żenja izdava─Źa, ─Źlanovima odbora i menad┼żmentom Beogradskog sajma dogovorio da se još jednom sastanu 15. septembra i da tada odlu─Źe o odr┼żavanju Beogradskog sajma knjiga.

Karl je rekao da su predstavnici sajma su za odr┼żavanje u predvi─Ĺenom terminu u skladu sa epidemiološkim preporukama koje tada budu na snazi.

-Moje mišljenje je da je odr┼żavanje Sajma knjiga sa znatno manjim brojem posetilaca ekonomski teško odr┼żivo i za organizatora i za izdava─Źe. Prose─Źna dnevna poseta u normalnim uslovima oko 20 000 ljudi, a sada je u opticaju brojka od 500 ljudi na kulturnim dešavanjima u zatvorenim prostorima, što krizni štab tek treba da usvoji. Naravno, vide─çemo kakva ─çe epidemiološka situacija biti za mesec dana-kazao je Karl.

Kako ka┼że, u me─Ĺuvremenu je zatra┼żio od kolega sa Beogradskog sajma da iza─Ĺu sa projekcijom koja je to minimalna frekvencija ljudi, dovoljna da i sajam i izdava─Źi mogu da pozitivno posluju.

-Nakon uvida u tu procenu od kriznog štaba ─çemo zajedno zatra┼żiti mišljenje da li je to izvodljivo jer je i najmanja brojka po standardima posete Sajma knjiga, daleko ve─ça od onoga što ─çe sa najavljenim relaksiranjem mera biti dozovoljeno-isti─Źe Karl.

On je napomenuo da postoji razmišljane izdava─Źa i predsednika odbora Duška Kova─Źevi─ça da se smotra eventualno pomeri na Decembar pa da ove godine to bude novogodišnji Sajam knjiga.

-To je tako─Ĺe predlog vredan razmišljanja. U svakom slu─Źaju sagleda─çemo sve organizacione, ekonomske, programske i pre svega zdravstvene aspekte odr┼żavanja Sajma knjiga i potom doneti kona─Źnu odluku sredinom slede─çeg meseca-kazao je Karl.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE