Obrenovac, 16.10.2021

Å TAFETA NOVE GENERACIJE


Izvor: Danas Online,Lokalne novine | Obrenovac, 26.05.2020.
Muzej Jugoslavije nastavlja praksu zajedničkog promišljanja jugoslovenskog nasleđa s akterima lokalne umetničke scene

Foto:Muzej Jugoslavije


Umetnički kolektiv Karkatag, simbolično, 25. maja, kada se održavao Dan mladosti, počinje realizaciju umetničkog rada n(ex)t y(o)u /novi revizionizam, koji će biti predstavljen u više faza.

Prvi deo rada čini kampanja Next You u okviru koje se raspisuje konkurs za idejno dizajnersko rešenje štafete mladosti pod nazivom Next You štafeta, štafeta nove generacije.

Potencijalni učesnici i učesnice pozivaju se da odgovore na sledeća pitanja i propozicije konkursa: Tema konkursa je savremena interpretacija štafete mladosti i sagledavanje značenja i formalnih rešenja ovog objekta danas.

Pozivamo umetnike da kroz ličnu prizmu odgovore na pitanja koja u njima pokreće simbolika štafete:

Da li ona govori o novonastalim kriznim situacijama koje su zadesile ceo svet ili se okreće trenucima u kojima ste se osećali srećno i sigurno? Da li ističe zajedništvo i razmenu na društvenim mrežama, da li slavi omiljene modne i tehnološke brendove ili kritikuje klasne nejednakosti? Kome biste je vi uručili?

Lekarima koji su nas branili od pandemije, prodavcima, svojim roditeljima, najboljem prijatelju ili najboljem dečku/devojci? Ili možda sami sebi, jer ste baš vi Next You.

Na konkurs se mogu prijaviti timovi i pojedinci/ke nezavisno od polja rada. Modeli štafete mogu biti izrađeni u bilo kojoj tehnici i softveru, ali konačna rešenja moraju biti izvedena i poslata kao trodimenzionalni model u digitalnom formatu.

Konkurs je dvostepeni i u prvom krugu će biti odabrana sva rešenja koja ispunjavaju tehničke kriterijume i tematski okvir, a o pobedničkom rešenju u drugom krugu biće odlučeno glasanjem na društvenim mrežama.

Konkurs je otvoren od 25. maja do 20. juna 2020, nakon čega tehnička komisija selektuje radove koji ulaze u drugi krug konkursa. Krajnji rok za izbor pobedničkog rešenja je 10. jula 2020. godine.

Pobedničko rešenje biće tokom 2020. godine štampano u 3D obliku uz aktivno učešÄ‡e posetilaca Muzeja Jugoslavije, a svi primerci biće izloženi u Muzeju u okviru Next You paviljona i korišÄ‡eni tokom pratećih manifestacija.

Jedna kopija pobedničkog rešenja biće dodeljena autoru.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE