Obrenovac, 16.10.2021

“POČINJE SNIMANJE FILMA O TOMI ZDRAVKOVIĆU


Izvor: Tanjug/Z.T/Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.07.2020.
Kako je Milan dobio ulogu legende narodne muzike i zašto Silvanu tumači Tamara

Foto:Promo - Aleksandar Letić


Pevao iz duše i za dušu...

Nakon više od godinu dana priprema na scenariju i velikoj pažnji koja je posvećena prilikom izbora glumaca, ovog vikenda počinje snimanje filma o najvećem boemu među pevačima narodne muzike – Tomi Zdravkoviću.

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok ćemo uz njega u ulozi Silvane Armenulić gledati Tamaru Dragičević. Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena iskusnom Zoranu Lisincu koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

Snimanje filma počinje već ovog vikenda.

U ostalim ulogama u ovom projektu videćemo i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića, kao i mnoge druge.

- Tomu Zdravkovića su zvali "pesnik tuge". Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film. Na pitanje 'zašto' pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom - izjavio je Dragan Bjelogrić uoči početka snimnja.

- Na projektu "Toma" radilo se dugo i temeljno, a sam kasting za glavnog glumca trajao je duže od dva meseca. Za Bjelu, koji je jedan od producenata, ali i scenarista, bilo je presudno da za glavnog glumca odaberu nekoga ko će moći da donese šarm i harizmu legendarnog Tome. To je prepoznao kod Marića - kaže izvor na početku razgovora i dodaje da su producenti u Milanu Mariću prepoznali upravo to.

- Sa druge strane, Tamara je bila prirodan izbor za ulogu Silvane Armenulić. Tamara i Bjela su sarađivali u mnogim njegovim projektima i on joj veruje kao glumici. Kada je došla na set i kada su je obukli u kostim i napravili joj frizuru kakvu je nosila Silvana, nije bilo sumnje da je ona pravi izbor za tu ulogu - kaže izvor i dodaje da su šminkeri i maskeri dugo radili na maski za glavnog glumca.

- Napravljena je posebna maska, na kojoj se dugo radilo, a akcenat je bio na profilu, po kojem je Toma bio prepoznatljiv. Interesantno je da maskerima i šminkerima treba oko sat i po da Mariću nameste masku na lice, ali se njihov trud isplati - kaže izvor i dodaje da će serija, osim u Valjevu, biti snimana i na drugim lokacijama.

- Prva klapa će pasti u Valjevu, a tamo će se ekipa zadržati nekoliko snimajućih dana. Posle toga, neke scene biti snimljene u Beogradu, ali i na drugim lokacijama u Srbiji - kaže naš izvor na kraju.

Inače, u ostalim ulogama u ovom projektu videćemo i Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Mirjanu Karanović, Slobodana Bodu Ninkovića, Marka Janketića, Ivana Zekića, kao i mnoge druge. Režiju potpisuje Zoran Lisinac, dok je scenario, uz Bjelu, napisao Nikola Pejaković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE