Obrenovac, 26.10.2021

KNJIGA JE NAJBOLJI POKLON


Izvor: nova.rs/Matija Jovandi─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2020.
Knjige pred praznike i upola jeftinije

Foto:Kreativni centar/Promo


Izdava─Źi i knji┼żari su pred novogodišnje i bo┼żi─çne praznike za ─Źitaoce pripremili popuste od 20 do 70, neki ─Źak i do 80 odsto, pa pojedini naslovi koštaju 200 dinara. Naj─Źeš─çe se knjige, ipak, mogu kupiti upola jeftinije.

Knjiga je najbolji poklon, stara je deviza kojoj podjednako pribegavaju ljubitelji ─Źitanja, ali i oni koji smatraju da je to svakako najsigurniji na─Źin da nekoga obraduju. Imaju─çi to na umu, popuste su pripremile i velike izdava─Źke ku─çe i manji izdava─Źi, kao i nezavisni knji┼żari u dogovoru sa njima. Ve─çina popuste odobrava samo za onlajn porud┼żbine, s obzirom na lošu epidemiološku sliku, nude─çi jeftiniju dostavu, pa i besplatnu dostavu.

Vulkan

Akcija “Vulkana”, u okviru koje ─Źitaoci mogu sve knjige ovog izdava─Źa da poru─Źe onlajn uz popuste od 30 odsto, odnosno 40 odsto ako se odlu─Źe za tri je u toku i traje do 25. decembra, a dostava na podru─Źju Srbije je besplatna, navode u ovoj izdava─Źkoj ku─çi.

Ovaj izdava─Ź u odvojenoj akciji stavio je na popust i odabrane naslove za decu, pa ─çe oni koji poru─Źe tri i više knjiga sa liste za njih dobiti popust od 10 odsto.

Laguna

“Pošto smo nedavno odr┼żali ‘No─ç knjige’ tokom koje su va┼żili ogromni popusti na celokupnu ‘Laguninu’ produkciju, u narednom periodu ─çe u knji┼żarama va┼żiti tradicionalan koli─Źinski popust od 10 odsto na kupovinu tri ili više knjiga u našem izdanju, kao i popusti koje donosi kartica “Laguninog” kluba ─Źitalaca koji se kre─çu ─Źak 40 odsto, koliko iznosi ro─Ĺendanski popust koji omogu─çava kupovinu tri knjige na sam ro─Ĺendan, dan ranije ili kasnije, u knji┼żari ili na našem sajtu, navode u najve─çoj doma─çoj izdava─Źkoj ku─çi.

Ovaj izdava─Ź dodaje da na popust od 30 odsto do 15. januara mogu da ra─Źunaju oni koji njihova izdanja pri kupovini onlajn pla─çaju “viza premijum” karticom, uz šta dobijaju na poklon i tri meseca pretplate za registraciju na aplikaciji “eDen Books”.

Slu┼żbeni glasnik

“Slu┼żbeni glasnik” deo svojih izdanja ─Źitaocima je ponudio sa popustom od 30 do 50 odsto, a ova pogodnost i na sajtu izdava─Źa i u njihovim knji┼żarama širom Srbije traje do 15. januara.

Me─Ĺu knjigama na popustu su i pojedini kompleti, navode u ovoj izdava─Źkoj ku─çi, poput kolekcije “Noar” gde ─Źetiri knjige (Dablin, Amerika, Istanbul i Sankt Peterburg) mogu da se kupe po ceni dve (1.870 dinara) ili dve de─Źje knjige iz edicije “Avantura” po ceni jedne (880 dinara). Pojedini naslovi mogu da se na─Ĺu i za 275 ili 330 dinara, a ceo spisak knjiga na popustu mo┼że se videti na sajtu ovog izdava─Źa.

Dereta

“Dereta” do 10. januara odobrava popuste na svoja izdanja od 30 d0 70 odsto i u knji┼żari i na sajtu. Popusti na sve njihove naslove su 30 odsto, s tim što su u okviru specijalne ponude od 50 do 70 odsto, a tu su akcije od tri, pet ili 10 knjiga za 999 dinara sa odabranim naslovima, navode u ovoj izdava─Źkoj ku─çi.

Geopoetika

“U ovim potpuno neobi─Źnim okolnostima knjiga je ipak najprikladniji univerzalni poklon”, poru─Źuju iz izdava─Źke ku─çe “Geopoetika”, gde su ─Źitaocima obezbedili popuste od 30 odsto na sva svoja izdanja, bilo da ih ─Źitaoci kupuju u njihovoj knji┼żari u Ulici Laze Pa─Źua ili poru─Źuju preko sajta, telefona, mejlom…

Arhipelag

“Arhipelag” na kraju godine i u susret praznicima nagra─Ĺuje ─Źlanove svog kluba ─Źitalaca novogodišnjom akcijom nazvanom “Svi praznici u jednoj akciji”, uz popuste od 40 odsto na njihova izdanja, uz još pet odsto na tri i više knjige, navodi ovaj izdava─Ź.

Popuste ─Źitaoci mogu da ostvare u Klubu ─Źitalaca na Terazijama 29/II radnim danima od devet do 17 sati ili porud┼żbinom telefonom, mejlom ili preko sajta ovog izdava─Źa, a dostava za iznos ve─çi od 1.000 dinara je besplatna. Osim toga, knjige ovog izdava─Źa prodava─çe se u desetak manjih i nezavisnih knji┼żara širom Srbije uz popust od 20 odsto.

“Clio”

Izdava─Źka ku─ça “Clio”, osim popusta od 50 odsto na “Prognane pojmove” Todora Kulji─ça kao za knjigu nedelje i mogu─çnost pretplate na knjige “Vidovnjaci” Gvida van Hegela (605 dinara) i Šošane Zubof “Doba nadzornog kapitalizma” (880 dinara), pokrenuli su i akciju “Radost za sve” u okviru koje ─çe ─Źitaoci njihova izdanja mo─çi da nabave po cenama ni┼żim od 30 pa do 70 odsto za neka ranija izdanja.

Tra┼żena “Istorija filma” Dejvida Kuka ─çe, navode u ovoj ku─çi, biti na popustu od 40, a prošle godine objavljena studija “Potop – Veliki rat i prekrajanje istorije 1916 – 1931” Adama Tuza jeftinija za 45 odsto. Akcija ─çe, kako dodaju, trajati do 31. decembra, a postoji mogu─çnost i da bude produ┼żena.

Akademska knjiga

“Godina za nama bila je burna, uzbudljiva i neo─Źekivana. Ipak, uspeli smo da objavimo mnoštvo novih naslova i zadr┼żimo ljubav prema knjigama i ─Źitanju, i kod vas i kod nas… Štaviše, ove godine, ta ljubav bila je ja─Źa nego ikada”, poru─Źuju iz novosadske “Akademske knjige” predstavljaju─çi akciju u okviru koje ─çe izdanja iz njihovih biblioteka “Savremeni roman”, “Mozaik”, kao i kompleti Celokupna dela Aleksadra Tišme i Izabrana dela Patrika Modijana biti na popustu od 30 odsto.

Kreativni centar

“Kreativni centar” pripremio je “Novogodišnje knjigopaketi─çe” za najmla─Ĺe ─Źitaoce, a preko njih su pojedina─Źni naslovi jeftiniji i do 70 odsto, navode u ovoj izdava─Źkoj ku─çi. U njihove dve knji┼żare u Beogradu i jednoj u Nišu do 15. januara u ponudi ─çe biti 20 razli─Źitih kompleta knjiga, podeljenih kako po autorima, tako i po uzrastu svojih ─Źitalaca.

“Tako se paketi sa tri ili ─Źetiri knjige mogu na─çi po cenama od 1.000 ili 1.200 dinara”, ka┼żu u “Kreativnom centru”. Knjige se mogu poru─Źiti i preko sajta, a dostava na podru─Źju Srbije za iznose ve─çe od 1.950 dinara je besplatna. Za svaku kupovinu u knji┼żarama i preko sajta ─Źitaoci na poklon dobijaju i zidni kalendar, dodaju u ovoj ku─çi.

─îarobna knjiga

Novosadska “─îarobna knjiga” ne nudi popuste na knjige, ali zato nudi solidne olakšice pri kupovini onoga po ─Źemu su, mo┼żda, i najprepoznatljiviji: na stripove.

U okviru “Novogodišnje stripomanije” do 27. decembra, ovaj izdava─Ź pripremio je popuste od 33 odsto za 14 svojih novih izdanja, akciju “Kompletiraj kolekciju” sa popustima do 40 odsto i akciju “stripovi po 500 dinara”.

Popuste je, osim onlajn, mogu─çe ostvariti u njihovoj knji┼żari u Beogradu, u knji┼żari “Alan Ford” na Novom Beogradu i knji┼żari “Bulevar” u Novom Sadu, a kompletan spisak naslova na popustu predstavljen je na sajtu ovog izdava─Źa.

Lom, Kontrast, Štrik, Urban Reads…

U beogradskom “Lomu” odlu─Źili su da, kako ka┼żu, bar malo ulepšaju praznike ─Źitaocima i za sva svoja izdanja naru─Źena preko sajta izdava─Źa do 29. decembra odobrili su popuste od 35 do 45 odsto.

U “Kontrastu” navode da na sva svoja izdanja naru─Źena preko sajta odobravaju popust od 25 odsto sve do 15. januara, pripremili su i “pakete knjiga” sa popustima od 40 odsto, a pojedine svoje naslove prodava─çe i uz popust od 70 odsto. Pored toga, tu je i njihova akcija “tri knjige za 999” dinara.

Novogodišnje sni┼żenje u “Štriku” donosi ─Źitaocima popust od ─Źak 80 odsto, pa se dvadesetak njihovih izdanja preko sajta ovog izdava─Źa mo┼że kupiti po cenama od 200 do 650 dinara.

Izdava─Ź “Urban Reads” uveo je tako─Ĺe sezonsko prazni─Źno sni┼żenje na svoja izdanja od 10 do 30 odsto preko sajta do 8. januara, a popusti va┼że i u njihovoj knji┼żari na Vra─Źaru. “Kod nas u knji┼żari su mnogi naslovi i ina─Źe na trajnom sni┼żenju”, dodaju u “Urban Readsu”.

Knji┼żare “Beopolis” i “Makart”

“I ove godine u ovo doba nas i vas ─Źekaju ‘Praznici sa prijateljima’. Ovogodišnje izdanje ─çe prote─çi bez prate─çih programa, ali smo se potrudili da ─Źitaocima, u saradnji sa više od 20 izdava─Źkih ku─ça, pru┼żimo priliku da do polovine januara 2021. nabave ili poklone knjige uz popuste od 10 do 50 odsto, ka┼żu u knji┼żari “Beopolis” u beogradskom Domu omladine.

─îitaoci ─çe uz popust od 10 odsto mo─çi da nabave izdanja “Derete”, “Clia” i biblioteke “XX vek”, uz 15 odsto popusta naslove izdava─Źa kao što su “Booka”, “Futura”, “PPM Enklava” i “Psihopolis”, a za po petinu ni┼żim cenama knjige “Geopoetike”, “Radnog stola”, Knji┼żevne radionice “Raši─ç”, “Loma”, “Atosa”, “Aretea”, “Fedona”, “Karposa”, “Kontrasta”, “Bukefala”, “Komika”, “Hoplita” i Fakulteta za medije i komunikacije. Knjige u izdanju “Platoa” prodava─çe se za ─Źetvrtinu jeftinije nego ina─Źe, a izdanja “Fabrike knjiga” uz popuste od 30 do 50 odsto.

U knji┼żari “Makart” su povodom praznika sa izdava─Źima dogovorili popuste na više desetina naslova i oni se mogu nabaviti preko njihovog sajta ta─Źno 21 odsto jeftinije, uz besplatnu dostavu na ku─çu do 31. decembra.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE