Obrenovac, 26.10.2021

3500 KNJIGA ZA BOLNICE


Izvor: Blic.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 04.04.2020.
Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju 'Adligat' saopštilo je da je poklonilo 3.500 knjiga za formiranje bibioteka u privremenim bolnicama za lečenje lakše obolelih od korona virusa

Foto:Adligat / Privatna arhiva


Za biblioteku na Beogradskom sajmu odvojeno je 1.500 knjiga, a po 1.000 knjiga dobile su bolnice u Novom Sadu i Nišu. 

Viktor Lazić, predsednik Udruženja Adligat, u okviru kojeg su otvoreni Muzej knjige i putovanja, kaže da je zadovoljan što je Udruženje koje vodi u mogućnosti da i u ovom teškom trenutku pruži pomoć.                 

- Nadamo se da će, uz knjigu i znanje, obolelima od korone biti barem malo lakše i da će im vreme brže proći. Ovaj projekat je, uz podršku Ministarstva odbrane, u delo sprovela odbornica Skupštine grada Beograda, Draginja Vlk, na čemu smo joj izuzetno zahvalni. Naše Udruženje već pet godina sprovodi akciju ''Milion knjiga za Srbiju''. Do sada smo poklonili više od pola miliona knjiga za biblioteke širom Srbije, ali i Balkana. Knjige su prethodnih godina, između ostalog, dobilo i 29 zatvora, 50 škola i 25 bolnica - naveo je on.

Lazić ističe da je bio pravi podvig za svega jedno pre podne klasifikovati, pripremiti i preneti 3.500 knjiga, ali i ističe da su knjige koje je Udruženje Adligat poklonilo, ovom udruženju za akciju "Milion knjiga za Srbiju" poklonili SANU, Udruženje književnika Srbije, Srpsko književno društvo, Biblioteka "Milutin Bojić" i mnoge druge institucije i pojedinci.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE