Obrenovac, 16.10.2021

I „UBICE“ NA SVETSKOM TRŽIŠTU


Izvor: blic.rs,M. Marković,Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2020.
Popularna domaća serija „Ubice mog oca“ pronašla je svoj put ka tržištu od 900 miliona ljudi nakon što je uspešno realizovana prodaja licenci

Foto:Promo


Posle velikog regionalnog uspeha prvih sezona serija „Senke nad Balkanom“ i „Ubice mog oca“, Radio-televizija Srbije je, u saradnji sa međunarodnom distributerskom kompanijom „Global Content Enterprise“, uspešno realizovala prodaju licenci za ove serije za tržište Južne i Severne Amerike kompaniji „Olympusat“. Prve sezone obe serije već su dostupne na striming platformi Amazon Prime, čime su postale prve domaće serije koja su se pojavile na Amazonu. „Senke nad Balkanom 1“, koju je za Radio-televiziju Srbije realizovala izvršna produkcija „Kobra film“ dostupna je pod nazivom „Black Sun“, „Ubice moga oca 1“ (RTS i izvršna produkcija „Work in progress“) može se naći pod nazivom „Legacy“. Kompanija „Olympusat“ sa Floride jedna je od najvećih nezavisnih medijskih korporacija specijalizovanih za vlasništvo, distribuciju, proizvodnju i tehničke usluge. Sadržaji „Olympusata“ dostupni su za preuzimanje na Apple Store (iOS), Google Play trgovini (Android), Apple TV, Roku, Amazon Fire TV, Xbox One, LG i „samsung“ pametnim televizorima. Na ovaj način popularne domaće serije uspele su da pronađu svoje mesto na globalnoj sceni i otvorile su put za nove, buduće projekte iz naše zemlje. 

Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Marko Janketić, Nina Janković i Katarina Radivojević protagonisti su igrane serija RTS-a „Ubice mog oca“. Scenaristi su Nataša Drakulić i Predrag Antonijević, koji je i reditelj serije. Podsetimo, radnja prve sezone serije odigrava se u Beogradu u sadašnjem vremenu. Aleksandar Jakovljević, koga tumači Vuk Kostić, mladi ali već iskusni inspektor, dobija prvi veliki slučaj - rešavanje ubistva ćerke jedinice uglednog građevinskog preduzimača.                

Serija „Senke nad Balkanom“ je dramski triler čija je radnja smeštena u burni period s kraja dvadesetih godina prošlog veka, u kojem se ukrštaju visoka politika, lokalni interesi, kapital i kriminal. Scenario za ovu seriju su, prema filmskoj priči Stevana Koprivice, napisali Dejan Stoiljković, Vladimir Kecmanović i Dragan Bjelogrlić, a muziku potpisuje Magnifiko.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE