Obrenovac, 19.10.2021

POP MUZIKA SVE GLASNIJA


Izvor: Srna,Lokalne novine | Obrenovac, 12.06.2020.
Moderna pop muzika je preglasna i sve melodije zvu─Źe isto, navode istra┼żiva─Źi koji su analizirali pesme nastale od 1955. do 2010. godine

Foto:Kaboompics.com


Istra┼żiva─Źi su analizirali arhivu poznatu kao "Milionska grupa" (The Million Song Dataset) i otkrili da su pesme "postale glasnije i homogenizovanije u smislu akorda i melodija".

Nau─Źnici su uzeli ukupno 464.411 melodija i upotrebili, kako je navedeno, "dinami─Źke procese na kompleksnim umre┼żenim sistemima da bi ustanovili veze i pronašli statisti─Źke obrasce".

D┼żoan Sera, autor studije i stru─Źnjak za vešta─Źku inteligenciju španskog Nacionalnog ve─ça za istra┼żivanje, u izjavi za Rojters ka┼że da su "dobili numeri─Źke pokazatelje da je razli─Źitost prelaza izme─Ĺu kombinacija nota (akordi plus melodije) u poslednje vreme smanjena".

Istovremeno, nau─Źnici su zaklju─Źili da muzi─Źki tehni─Źari "─Źine muziku sve glasnijom jer ona tako zvu─Źi novije".

Muzika postaje jednoli─Źnija, što ometa izgradnju dobrog ukusa, koji je potreban da bi se moglo u┼żivati u umetnosti, zaklju─Źak je istra┼żivanja. Analizu opadanja muzi─Źkog kvaliteta i vizuelno prikazivanje istra┼żivanja objavio je portal "Sajens".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE