Obrenovac, 16.10.2021

KRENI U MUZEJ


Izvor: Dojče vele,Lokalne novine | Obrenovac, 18.04.2020.
Šest muzeja koje možete odmah da posetite iz svoje kuće

Foto:Pixabay/Josecab


Brojni muzeji su zatvoreni zbog pandemije korona-virusa, ali su njihove onlajn-izložbe zabeležile navalu posetilaca. DW preporučuje šest muzeja koje možete posetiti iz svoje kuće.

Luvr

Ovo je prava odaja sa blagom – jedan od najposećenijih muzeja sveta nudi brojne virtuelne ture. Recimo izložba „Figure d’Artiste“, koja je otvorena u septembru, postoji sada i onlajn uz prateći tekst na francuskom. Ona prati sve oko nastanka zanimanja umetnika i njihove borbe za priznanje.

To je samo jedna od ponuda na sajtu Luvra koji u poslednje vreme beleži oko 400.000 poseta dnevno – deset puta više nego pre pandemije. Na društvenim mrežama ovaj pariski muzej dnevno objavljuje fotografije svojih eksponata koje ćete pronaći pod haštagom #WorkOdTHeDay

Muzej Zemlje

Ovaj paleontološki muzej u američkoj Itaki kombinuje prirodnjaštvo, interaktivne sadržaje i umetnost. kako bi se, kako kažu, „podstaklo kritičko promišljanje o životu na Zemlji u prošlosti i budućnosti“ i tome kako naša vrsta utiče na planetu koju naseljava.

Dok se na licu mesta može pratiti 4,5 milijarde godina istorije planete Zemlje, onlajn ćete pronaći interesantnu izložbu o pčelama i njihovom značaju za nas.

Britanski muzej

Čuveni londonski muzej nudi postavku The Museum of the World u kojoj iz kuće možete proputovati sve kontinente. Onlajn ponuda ovog muzeja je u već u martu privukla 137 odsto više posetilaca nego u februaru.

Ulična umetnost

Street Museum of Art već pet godina sarađuje sa Guglom. Rezultat je onlajn-izložba dela ulične umetnosti koje izrađuje anoniman kolektiv umetnika. Ona se ionako teško mogu obići fizički jer često bivaju uklonjena čim nastanu. Pogledajte recimo Amazing Street Art Mural in New York i uživajte.

Muzejsko ostrvo u Berlinu

Udruženje državnih muzeja iz Berlina je od zatvaranja 14. marta znatno poboljšalo ponudu na internetu. Recimo izložba muzeja Bode gde se u panoptikumu od 360 stepeni može videti cela postavka, uz još 850 detaljnih fotografija skulptura i slika.

Van Gogov muzej

„Imamo više interesovanja za naše kanale na društvenim mrežama nego ikada“, kažu nam u amsterdamskom muzeju. U vrhunskom 4K kvalitetu se može proći kroz ceo muzej. A tu je i novi upitnik sa 125 odgovora na pitanja o Van Gogu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE