Obrenovac, 16.10.2021

AVATAR 10 GODINA KASNIJE (VIDEO)


Izvor: B92/Gizmodo,Lokalne novine | Obrenovac, 21.12.2019.
Zašto je potrebno toliko dugo da se napravi nastavak?

Foto:Gettyimages/Mark Metcalfe
Sećate se Avatara, drugog najvećeg filma u istoriji filmova, koji je većina filmadžija odavno zaboravila? Onog s plavim ljudima. Deset godina je prošlo bez nastavka, ali u novom intervjuu pisac-režiser Džejms Kameron ima sasvim logično objašnjenje.

"Ljudi zaista ne razumeju obim i složenost procesa", izjavio je Kameron za "Variajeti" (Variety), te dodao:

"To je poput snimanja dva i po velika animirana filma. Tipično veliki animirani film traje oko četiri godine, tako da, ako se bavite time, matematikom, sledeći će doći 2021. godine".

Najpre je planirano da film bude premijerno prikazan u decembru 2014, da bi treći nastavak došao posle godinu dana, tj. u decembru 2015, što se naravno nije dogodilo. Nakon što je i četrvti film bio u planu, ipak su se opredelili da premijera bude u decembru 2016, 2017. i 2018. Potom, u januaru 2015. godine objavljeno je da je ipak decembar 2017. godine rezervisan za nastavak Avatara, na šta je Kameron izjavio da je pisanje scenarija odgovorno za ovo dugo čekanje.

"Od 2013. godine do danas uglavnom smo ceo svet dizajnirali kroz četiri nova filma", rekao je Kameron.

"Napisali smo gotove scenarije za sva četiri filma. Uglavnom smo završili sa akcijom uživo. Idemo na proleće na Novi Zeland na nekoliko meseci."

"Bitna stvar za mene nije kada film izađe, već proces njegovog nastajanja", izjavio je reditelj, te dodao da bi voleo kada bi nastavci Avatara bili puštani "u najmanjem mogućem razmaku".

Zoe Saldana ponovo će se naći u ulozi princeze Nejriti, a Semjuel Vorington i u nastavku tumači Džejka Salija. Boginja naučnofantastičnih filmova Sigorni Viver i negativac Stefan Lang takođe učestvuju u nastavku, iako su njihovi likovi umrli u prvom delu.

Kameron je istakao da će nastavak imati "porodično-zatvorsku" tematiku, šta god to značilo. Najavio je još i da će svaki nastavak biti film za sebe, u slučaju da spadate u ona tri odsto koji nisu gledali prvi deo. Smešten nekoliko godina nakon događanja u prvom delu, Sali je sada poglavica, a Nejriti velika sveštenica njihovog klana, iako će se radnja filma odvijati oko njihove dece. Ono što je još poznato je da će oni krenuti na putovanje iznad šuma Pandore u podvodne i vulkanske nivoe video igrice, od čijeg okuženja će nam "pasti vilica", obećava reditelj.

Shodno činjenici koliko traje pisanje scenarija i koliko dugo je film u pripremi, sve ovo lako može biti promenjeno.

Oficijalni trejler naravno još ne postoji, ali s obzirom na to da je deseta godišnjica Avatara, nije loša ideja da se original ponovo revidira. To nije kulturološka prekretnica kakva želi da bude, ali volite je ili mrzite, možda ste zaboravili koliko su to ambiciozne i epske.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE