Obrenovac, 16.10.2021

HOLIVUD 'PREDVIDEO' KORONU (VIDEO)


Izvor: Mondo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 27.04.2020.
Najveći filmski hitovi o virusima

Foto:YouTube/MovieClips
Cela planeta trenutno se bori sa pandemijom korona virusa.

Umetnost imitira život, i obrnuto, videli smo proteklih decenija brojne filmove i serije sa upravo ovakvim zapletom - virus hara planetom, a ljudska vrsta pomera nebo i zemlju kako bi mu se suprotstavila.

Naročitu pažnju, kao i uvek, privlači crtana serija "Simpsonovi" koja je najpre "predvidela" izbijanje virusa u Kini, a potom i smeštanje holivudske zvezde Toma Henksa u karantin!

Ovo su najbolji filmovi o virusima!

Film "Zaraza" (Contagion) sa oskarovcima Metom Dejmonom i Gvinet Paltrou, možda je "jezivo" blizu priče koju pratimo netremice proteklih nedelja. Ovo je trenutno i najpopularniji i najčešće tražen film na torent sajtovima na svetu!

Amerikanka se vraća u Minesotu iz Hongkonga, i nekoliko dana kasnije umire, a njen suprug, i ostatak planete, bore se sa zarazom koja se širi brzinom munje. Tračevi, panika, karantin, prepliću se sa scenama pustošenja prodavnica i napuštenih aerodroma.

Stručna konsultantkinja na tom filmu i autorka knjige "Kuga koja dolazi", Lori Garet, svojevremeno je izjavila da je "Zaraza" priča sastavljena iz tri dela - "fantazije, realnosti i potpune mogućnosti".

Film snimljen 2011. proteklih dana se rapidno penje na listi naručenih filmova na servisu iTunes, prenosi Si-En-En.

Holivud i ovakve priče voli da smesti u nadrealne okolnosti, pa su među omiljenim virusima na filmu oni koji ljude pretvaraju u zombije.

Među njima su:

"The omega man"

"World war Z"

"Pandemija"

Klasičniju priču o virusu donosi nam "Outbreak", film u kojem se virus koji se prenosi vazdušnim putem iz Afrike "seli" u Ameriku, a tim doktora koje predvodi Dastin Hofman trka se sa vremenom kako bi zaustavio njegovo širenje.

Među vrhunske filmove u kojima postoje virusi, ali nisu, takoreći, "glavni likovi", je i "12 majmuna", naučno-fantastični klasik o putovanju kroz vreme sa ciljem zaustavljanja virusa koji bi "počistio" čovečanstvo.

Moramo izdvojiti i "Uporište" Stivena Kinga, iako je reč o niskobudžetnom TV filmu podeljenom u nekoliko delova. Vizija "kralja horora" o respiratornom virusu koji ubije 98 odsto planete, a preostali preživeli dele se u tabore dobrih i loših, važi za kultnu priču na ovu temu i uskoro će dobiti i visokobudžetnu adaptaciju.

Do tada, podsetite se stare verzije!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE