Obrenovac, 13.06.2021

ŠANSA ZA UMETNIKE


Izvor: danas.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 28.02.2020.
Konkurs švajcarske ambasade

Foto:Pixabay/Iwona_Olczyk


Ambasada ┼ávajcarske u Srbiji uputila je otvoreni poziv mladim vizuelnim umetnicima i umetnicama iz Srbije da se do 5. marta prijave na godi┼ínji konkurs ÔÇ×Privatna vrednostÔÇť.

Priliku da dobiju finansijsku potporu za realizaciju svojih radova i u─Źe┼í─çe na kolektivnoj izlo┼żbi koja ─çe se realizovati od sredine juna do kraja jula 2020. godine u rezidenciji ambasadora ┼ávajcarske u Beogradu, dobi─çe najvi┼íe petoro autora i autorki iz Srbije.

Tema izlo┼żbe je, u kontinuitetu sa prethodnim izdanjima iz 2018. i 2019. godine, ponovo ÔÇ×Privatna vrednostÔÇť sa fokusom na ÔÇ×Li─Źno anga┼żovanjeÔÇť u razli─Źitim oblicima, navodi se u saop┼ítenju.

Na konkurs se mogu prijaviti umetnici i umetnice ro─Ĺeni izme─Ĺu 1. januara 1990. godine i 31. decembra 1997. godine, sa stalnim boravkom na teritoriji Srbije od najmanje tri godine.

Umetni─Źka dela sa kojima apliciraju mogu biti slike, fotografije, video radovi, instalacije ili skulpture.

Svaki umetnik i umetnica koji budu izabrani da u─Źestvuju na izlo┼żbi dobi─çe 60.000 dinara, kao pomo─ç za pripremu radova.

Me─Ĺu u─Źesnicima ─Źiji radovi budu izlo┼żeni, stru─Źni ┼żiri ─çe odabrati jednog umetnika ili umetnicu, koji ─çe dobiti posebnu nagradu od 240.000 dinara. Prijave se mogu poslati na bel.opencall2020@eda.admin.ch.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE