Obrenovac, 26.10.2021

'MALE ŽENE' U BIOSKOPIMA (VIDEO)


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 30.01.2020.
Ostvarenje nominovano u čak šest kategorija za Oskara

Foto:Promo
Ove zime u bioskopima prikazuje se ostvarenje ''Male žene“, koje je nominovano u čak šest kategorija za Oskara, dve kategorije za Zlatni globus i 5 kategorija za nagrade BAFTA. U bezvremenskoj priči glavne uloge tumače Ema Votson, Meril Strip, Timoti Šalame, Serša Ronen i Lora Dern, a režiju potpisuje Greta Gervig.

Priča o četiri mlade žene, koje se bore za sopstveni životni put, bazirana je na istoimenom romanu i klasiku spisateljice Luize Mej Olkot. Četiri sestre Meg, Džo, Ejmi i Bet Marč upoznajemo još kao devojčice i tinejdžerke koje su u najosetljivijim godinama ostale da žive same s majkom Marme, moralnim stubom porodice, dok je njihov otac otišao da učestvuje u Američkom građanskom ratu.

Vrednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratiće ih celog života, dok će svaka od njih pokušati da pronađe svoje mesto pod suncem.

Američka Akademija za film je nominovala ostvarenje ''Male žene“ u čak šest kategorija! Nominacije uključuju kategorije - najbolji film, najbolju žensku ulogu, najbolju sporednu žensku ulogu, najbolji kostim, najbolji adaptirani scenario i najbolju muziku.

Ljubitelji filma prognoziraju da će ''Male žene“ dobiti Oskara za scenario, međutim, da li će dobiti (još) nekog Oskara na kraju nije toliko ni važno. Oskari će doći i proći. Ovaj film će ostati i najverovatnije postati bezvremeni klasik poput romana.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE