Obrenovac, 26.10.2021

NEIZVESNO


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 06.07.2020.
Nismo još doneli odluku o Egzitu, izjavio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Foto:Promo


On je rekao da Grad može pomoći logistički, ali ne i finansijski, eventualno obezbeđivanje testova na covid 19 za posetioce Egzita, koje je organizator festivala najavio.

"Ako bismo danas doneli odluku da zabranimo Egzit, a za dve nedelje, daj bože, da se popravi situacija, treće nedelje će ljudi već zaboraviti da je situacija bila izazovna u sadašnje vreme i reći će - ''što ste zabranili Egzit''?. Ako bismo sad rekli da će sigurno biti održan, bilo bi neodgovorno, jer ne znamo šta će se dešavati, to niko ne zna", odgovorio je Vučević na novinarsko pitanje uv ezi sa održavanjem Egzita ove godine.

Podsetio je da su Krizni štab i premijerka Srbije Ana Brnabić ranije imali dogovor da avgust u Srbiji bude "mesec festivala", počevši od Lav festa u Vrnjačkoj banji, potom Guče, Egzita, zaključno sa Beer festom u Beogradu, ali da je sve sad pod znakom pitanja zbog epidemiološke situacije.

Kad je reč o obezbeđivanju testova za sve posetioce i na čiji teret, Vučević je rekao da bi na pitanje o o tome da li će organizator uspeti da obezbedi tu količinu testova, trebalo da odgovore sami organizatori Egzita.

"Morate pitati Egzit da li će i koliko imati testova. Pretpostavljam da imaju procenu o potencijalnom broju posetilaca. Grad će svakako logistički pomoći, ali ne i finansijski. Mi nemamo obavezu kupovine testova. To pričamo pod pretpostavkom da će se desiti festival", rekao je Vučević.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE