Obrenovac, 26.10.2021

ZBOGOM


Izvor: B92/Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 14.08.2020.
Jedan od najpoznatijih brendova u istoriji filmske TV industrije, više ne postoji

Foto:depositphoto/ maxxyustas


"20th Century Fox", jedan od najpoznatijih brendova u istoriji filmske TV industrije, više ne postoji, jer je vlasnik, kompanija "Volt Dizni", objavila da će se od danas zvati samo - “20th Television”.

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv Foks iz svih svojih "20th Century Fox" filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio imovinu kompanije Foks.

"Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su reči '20th Television' postavljene iznad reflektora, ostaće isti, samo što neće biti reči 'century' i 'fox'.. Nova imena i logotipi naših studija označavaju novi dan za 'ABC Signature', '20th Television' i 'Touchstone Television' i istovremeno odaju počast njihovoj bogatoj istoriji i stvaralačkoj snazi kompanije Volt Dizni", kazao je predsednik televizijskih studija Krejg Hanegs.

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od jeseni.

Stariji naslovi, koji su već emitovani, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao "Foks" jer bi moglo biti zbunjujuće - naime, preostala imovina Foksa, kao što su “Foks zabava”, “Foks sport” i “Foks vesti”, deo su korporacije Foks, koja nema nikakve veze s Diznijem.

Dizni će preimenovati i druge TV studije, te će “ABC Studios” i “ABC Signature Studios” postati “ABC Signature”, a “Fox 21” - “Touchstone TV”.

“20th Century Fox” nastao je 1935. godine spajanjem kompanija “Twentieth Century Pictures” i “Fox Films”.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda poput filmova “Ratovi zvezda”, “Umri muški”, “Sam kod kuće”, ali i serije, među kojima su i “Simpsonovi”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE