Obrenovac, 26.10.2021

NAJAVA FILMA O NIKOLI TESLI IZAZVALA BURNU REAKCIJU U JAVNOSTI (VIDEO)


Izvor: Espreso.rs/Alo.rs.Lokalne novine | Obrenovac, 16.07.2020.
O ovom trejleru priča cela Srbija

Foto:Promo


Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vladimir Popović izjavio je za Tanjug da će država finansirati 12 novih projekata iz oblasti veštačke inteligencije.

Za ovu namenu izdvojeno je 2,4 miliona evra. U Americi u Vordenklifu, jedinoj preostaloj Teslinoj laboratoriji, prikazan je film "Tesla", čiji će glavni protagonisti Itan Hok i Kajl Meklahlan učestvovati u posebnom delu programa.

- Film "Tesla" premijeru će imati tek za šest nedelja u bioskopima - rekao je za Tanjug direktor tog centra Mark Alesi i dodao da će sredstva od prodaje karata biti usmerena za razvoj preko potrebnih programa i resursa za virutelno obrazovanje dece i mladih.

Alesi je dodao da će obeležavanje Teslinog rođendana i ceo program biti upriličeni dan kasnije i da će film reditelja Majkla Almerejde, koji prikazuje život velikog pronalazača, uključujući i njegovo rivalstvo sa Tomasom Edisonom, koga glumi Kajl Meklaklan, svi moći da pogledaju onlajn ili u drajv in bioskopu u Vordenklifu.

Na rođendanskoj zabavi pustiće se u rad Teslin transformator.

Trejler koji najavljuje nekonvencionalni pristup biografiji Nikole Tesle otvaraju reči naratorke Iv, ćerke bankara J.P. Morgana koji je bio podrška genijalnom naučniku. Naime, ona sedi ispred laptopa i ima malu PowerPoint prezentaciju koju najavljuje rečima: “Ako guglate Nikola Tesla dobićete 34 miliona rezultata. U suštini samo četiri fotografije. Sve izvan toga postaje mutno”:

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE