Obrenovac, 27.01.2022

BRAVO!


Izvor: nova.rs/Milan Stojiljković/Lokalne novine | Obrenovac, 28.11.2021.
Vilagoš druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope

Foto:Olimpijski komitet Srbije


Svetska juniorska šampionka u bacanju koplja Adriana Vilagoš zauzela je sjajno drugo mesto u takmičenju za najboljeg mladog sportistu Evrope u izboru Evropskih olimpijskih komiteta, na gala ceremoniji u slovačkom gradu Samorinu.

Kako javlja Olimpijski komitet Srbije, Adriana je ostvarila odličan plasman u oštroj konkurenciji u kojoj su se nalazili Skaj Braun (skejtbording) iz Velike Britanije, Adrijana Ćerezo Iglesias (tekvondo) iz Španije, Viktorija Listunova (sportska gimnastika) iz Rusije i David Popovići (plivanje) iz Rumunije.

Glasanje je obavljeno tokom trajanja EOK seminara, a glasali su predstavnici svih nacionalnih olimpijskih komiteta iz Evrope.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope „Pjotr Nurovski“ dodeljuje se od 2010. godine, a nagradu za najboljeg mladog sportistu Evrope za ovu godinu ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije, David Popovići.

Vilagoš je prilikom predstavljanja održala veoma insiprativan govor:

Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i iskreno im čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto, mi smo svi pobednici.
Ja sam jedan od svojih snova već ostvarila, ali nastavljam da sanjam dalje i verujem da ću jednog dana osvojiti olimpijsku medalju. Zahvaljujem svima na podršci i želim svima mnogo sreće“, rekla je Adriana Vilagoš.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE