Obrenovac, 06.07.2022

SVAKO JUTRO POČNITE SOKOM OD ĐUMBIRA


Izvor: 24sata.hr,Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2020.
Leči ceo organizam na čak sedam načina

Foto:Profimedia
Đumbir je jedan od najpopularnijih začina u svetu, pogotovo u Aziji. Sadrži spojeve zvane gingeroli koji poseduju analgetsko i antikarcinogeno delovanje. Đumbir u jelima i pićima poboljšava probavu i pomaže u lečenju prehlada.

Za imunitet - ako ste skloni prehladama i gripi, treba redovno da pijete đumbir jer će on pozitivno delovati na osnaživanje imuniteta. Pijenje soka od đumbira poboljšava učinak antibiotika i poboljšava cirkulaciju.

Za prevenciju od tumora - dosta studija je do sada potvrdilo da je đumbir dobar u "borbi" protiv tumora, posebno jajnika.

Za bolesti creva - đumbir ublažava simptome iziritiranih creva ako se pije u obliku čaja ili soka.

Kod Alchajmerove bolesti - istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija đubira može usporiti propadanje moždanih ćelija što je glavni uzročnik Alchajmerove bolesti.

Za apetit - đumbir može smanjiti apetit. Deluje tako što proizvodi više kiseline u želucu. A kao sredstvo za mršavljenje deluje tako jer "spaljuje" masnoće i daje duži osećaj sitosti.

Za umorne mišiće - nakon treninga snage dobro je jesti hranu u koju ste dodali đumbir. Najbolje deluje ako ga popiješ ili pojedeš ujutro pre bilo koje druge hrane ili pića.

Za stabilizaciju glukoze u krvi - naučnici u Australiji otkrili su da đumbir redukuje visoke količine glukoze u krvi. Važno je da znate koliki vam je nivo glukoze u krvi jer to utiče na tvoju težinu i nivo energije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE