Obrenovac, 06.07.2022

STOJ NA RUKAMA U KANCELARIJI


Izvor: Menshealth.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 12.11.2019.
Možete da ušetate i na rukama, ako hoćete

Foto:Shutterstock
Izgleda da je stoj na rukama mnogo više od fotke na Instagramu. Novo istraživanje pokazuje da, kada ga jednom savladate, ovaj gimnastički klasik može da vam pruži mentalnu nadmoć na poslu.

Posle 12 nedelja intenzivnog treninga ravnoteže, ispitanici ne samo što su povećali svoju sklonost da se prave važni već i kratkoročno pamćenje. Mada dugoročno može da spreči demenciju, stoj na rukama nudi nagradu ovde i sada. Vaše brzo razmišljanje neće ostati neprimećeno na sastancima ili kada vas šef iznenada baci u vatru.

Naučnici odavno znaju da je vežbanje blagotvorno za mozak, ali to je uglav nom bilo povezano sa kardio res piratornim treningom. U ovom slučaju nijedna grupa nije radila na povećanju kardio sposobnosti. Istraživači naga đaju da je kognitivni skok povezan s nervnim putevima, koji povezuju vesti bularni sistem (zadužen za koor di naciju) sa hipokampusom i parijetalnim režnjem (delovi mozga zaduženi za pamćenje i upravljanje).

Ovladavajući složenim pokretima u teretani, ojačaćete ove puteve i pokre nuti promene nabolje u svom mozgu. Ugao u kancelariji vas čeka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE